Home > Indrukwekkende reizen > Wandelen in de Zuidkarpaten - 8 daagse vliegreis

Wandelen in de Zuidkarpaten - 8 daagse vliegreis


8
from
225 €
Itinerary

 1. Dag. Ramnicu Valcea

Aankomst op het vliegveld van Boekarest, korte stadsrondrit met bezoeken aan de Patriarchenkerk en het plein van de revolutie. We rijden naar Ramnicu Valcea.Diner en overnachting in 3 * hotel. 
 
2. Dag. Ramnicu Valcea-Cisnadioara: 
In de namiddag komen we in  Michelsberg (Cisnadioara) aan, waar we de komende 5 nachten zullen blijven. We krijgen uitleg over het thema van de reis en informatie over de omgeving. 
 
3. Dag. Cisnadioara-Sibiel-Cisnadioara 
‘s Morgens gaan we naar Sibiel (Budenbach). Onze 6-7 uur durende wandeling begint met een bezoek aan het glasikonenmuseum in het dorp. Na het bezoek lopen we naar Cacova, naar het hertendorp. We wandelen over een bergkam van de Cindrel in het  Zibindal. Door het dal komen we naar  Gura Raului terug. ‘s Avonds worden we bij bergboeren voor het avondeten uitgenodigd. 
 
4. Dag. Cisnadioara-Paltinis-Cisnadioara
Nadat we van Cisnadioara naar Paltinis gegaan zijn staat ons een wandeling van 3 uur te wachten hoog in de bergen. Door de Zibinkloof gaat het omhoog naar de  Rinne (1400m), Roemeense Paltinis, naar het skioord van de „Siebenbürgische Karpatenvereniging“. Aansluitend rijden we terug  naar Michelsberg voor het diner. 
 
5. Dag. Cisnadioara-Balea Lac-Cisnadioara
Van morgen gaan we naar Kerz, waar we de kerkburcht bezoeken. In de voormiddag leren we de hoogste bergen van de Zuid Karpaten kennen.: Fogarascher bergmassief. Rit naar het gletschermeer van Balea, waar we op 2033 m. hoogte prachtige uitzichten hebben op de bergkammem waar we een wandeling van 3 uur gaan maken. 
 
6. Dag. Cisnadioara-Sibiu-Ocna Sibiului-Cisnadioara:  
Voor de middag verkennen we Hermannstad. De cultuurhoofdstad van Europa in 2007 is een stad die in de loop van de geschiedenis een belangrijke wetenschappelijke en politieke rol heeft gespeeld in Transilvanië. De gebouwen aan de grote en kleine ring, het Brukenthal paleis en de brug der leugens zijn maar een paar voorbeelden van architectonische monumenten die het hele stadsbeeld bepalen. Tijdens de stadswandeling zult u de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad leren kennen. ( Evangelische Stadsparochiekerk, Brukenthalmuseum enz.) 
Vervolgens rijden we naar Ocna Sibiului. Hier hebben we de mogelijkheid een 3 uur durende wandeling te maken naar Loamnes. Daarna gaan we terug naar Michelsberg. 
 
7. Dag. Cisnadioara-Curtea de Arges-Boekarest: Hotel Ramada Parc 4* 
‘s Morgens verlaten we over de rode torenpas Siebenbürgen en rijden richting Walachië. In de voormiddag bezoeken we het klooster van Curtea de Arges. Zoals bij zoveel andere culturele plaatsen in de wereld is het ook bij het klooster Curtea de Arges: het is moeilijk legende en waarheid uit elkaar te houden. In de namiddag maken we een stadsrondrit in Boekarest met bezichtiging van het plein van de Revolutie waar u met stelligheid aan de gebeurtenissen  van december 1989 herinnerd zult worden. U ziet o.a. het Atheneum, Koningspaleis en de triomfboog. Bovendien bezoeken we ook het Dorpsmuseum en de Patriarchenkerk.
Price

        

Minimaal aantal personen 5 pax 10 pax 15 pax 20 pax 25 pax 30 pax 35 pax 40 pax
Prijs per persoon (Tweepersoons-kamer/halfp.) 465 € 325 € 280 € 255 € 245 € 240 € 235 € 225 €
Toeslag eenper-soonskamer 110 € 110 € 110 € 110 € 110 € 110 € 110 € 110 €
Entrees 35 € 35 € 35 € 35 € 35 € 35 € 35 € 35 €