1 Karpaten Turism Incoming Romania -
Home > Gegarandeerd vertrek reizen 2021 > Transsylvanië & Moldavië kloosters 2021

Transsylvanië & Moldavië kloosters 2021


8
from
375 €
Itinerary

1. Dag Do. Nederland – Boekarest: H. Razvan 3* (www.hotelrazvan.com) 

Aankomst in de luchthaven van Boekarest, Ontvangst door de reisleder en transfer naar het hotel. Diner en overnachting in Boekarest.

2. Dag Vr. Boekarest – Sibiu – Bazna: Casa Bazna 3* (www.casabazna.ro) 
U reist langs de Olt vallei, door de bergpas de Rode Toren, waar ooit de grens was tussen Transsylvanië en de Walachije. Een bezoek aan de klooster Cozia, de oudste klooster van Roemenie. Na de middag aankomst in Sibiu/ Hermannstadt, die in 2007 culturele hoofdstad van Europa was. Gedurende een wandeling in het oude centrum zien wij o.a. het Grote en Kleine Plein, de Leugenbrug en de evangelische kerk. Daarna zetten wij de reis door naar Bazna.

3. Dag Za. Bazna – Sighisoara – Bazna: Casa Bazna 3* (www.casabazna.ro) 

Deze dag staat in het teken van de Transsylvanische Sachsen. De vestingskerken behoren bekende bouwmonumenten van de Sachsen. Omdat zij in betere staat zijn bewaard, dan elders in Europa, zijn ze waardevolle monumenten van de mensheid.

Na het ontbijt reizen wij eerst naar Biertan (Birthälm), waar wij een van de mooiste vestingkerken gaan bezichtigen. Hier is de bisschopszetel van de evangelische kerk geweest tot de 19de eeuw. Verder staat vandaag de stad Sighisoara (Schässburg) op onze programma. Sighisoara is de mooiste en best bewaarde middeleeuwse stad in dit deel van Europa, gebouwd in gotische, renaissance en barokstijl. De hoge dichtheid van de architecturale monumenten, de openbare gebouwen, de vestingmuren, de verdedigingstorens en de woningen die deel uitmaken van het complex geven de vestingstad het uiterlijk van een uniek, goed samengesteld complex van onschatbare historische waarde. Te bezoeken zijn de bergkerk, de geboorteplaats Dracula en de kerk van de voormalige Dominicaanse klooster. In de middag gaan wij terug naar Bazna. Daarna rijdt u met de paardenwagen naar de versterkte kerk in Bonnesdorf (Boian).


4. Dag Zo. Bazna – Campulung: H. Sandru 3* (www.hotel-sandru.ro) 
Vandaag rijdt u over de Tihuta-pas, vanuit Transsylvanië naar Bukovina. Eerst een korte bezoek in Targu Mures, waar u het Cultuurpaleis en de orthodoxe kathedraal kunt zien. Later maken wij nog een korte stop in Bistritz om de kerk met de hoogste toren in Roemenië te bewonderen. Later op de middag gaan wij het klooster Moldovita bezichtigen. 

5. Dag Ma. Campulung – Predeal: H. Piemonte 4* (www.hotelpiemonte.ro) 
‘S Morgens bezoek aan het Voronet klooster. Daarna rijden wij door de adembenemende Bicaz kloof, an langs het Rode Meer. De Bicaz-kloof is een ongeveer 5 km lange kloof, dwars door de Oostelijke Karpaten. Het Rode Meer (Lacul Rosu) is in 1838 door een aardverschuiving ontstaan, waarbij in de loop van de rivier een natuurlijke dam is ontstaan. Destijds was er een hele beboste helling naar de vallei gestoord, en tot op heden steken de boomstammen nog steeds uit het water. Vervolgens rijden wij door het oostelijke deel van Transsylvanië. Laat in de middag aankomst in Predeal.

6. Dag Di. Predeal – Harman – Brasov – Predeal: H. Piemonte 4*
Voormiddag maakt u kennis met Brasov (Kronstadt) . De stad werd gesticht door de Ridders van de Duitse Orde in de 13de eeuw, en was eeuwenlang een economisch en cultureel centrum voor de Transsylvanische Saksen, die tot de 19de eeuw het meerderheid van de bevolking vormden. Stadswandeling in het centrum, waar u de belangrijkste bezienswaardigheden leert kennen: de Zwarte Kerk met zijn Buchholz-orgel (bezichtiging), de middeleeuwse stadsmuur rond de historische oude stad met stijlvolle laat-middeleeuwse herenhuizen, het Stadhuisplein, de unieke "Schnurrgasse", Katharina Poort en de kleine verborgen orthodoxe kerk op het Hoofdplein. Na de lunchpause reizen wij verder naar de vestingkerk van Harman (Honigberg). Deze werd door de dorpelingen en omwonenden naast religieuze doeleinden ook als toevluchtsoord en verdedigingswerk gebruikt. Daarna keren wij terug naar Predeal.

7. Dag Woe. Predeal – Bran – Sinaia – Bukarest: H. Razvan 3*
In de ochtend rijden wij naar Bran (Törzburg), naar het zogenaamde "Dracula-kasteel". Het kasteel ligt aan de heuveltop, versierd door torens en het schietgaten, gebouwd in de 14de eeuw als een fort voor de leger garnizoenen, ter bescherming van de grens tegen de invallen van vijanden o.a. de Ottomaanse Turken. Het romantisch gelegen fort werd in het interbellum veranderd tot een koninklijke buitenverblijf van de Roemeense koningin Maria, en dient tegenwoordig als museum. Verder gaan wij het kasteel Peles bezichtigen, de zomerresidentie van de koninklijke familie. In 1866 kwam de eerste koning van de Hohenzollern-familie naar Roemenië en besloot in de Duitse renaissance een kasteel te laten bouwen in Sinaia, aan de oevers van de beek Peles, zodat het herinnert aan zijn geboorteland. Later in de middag komen wij aan in Boekarest. 'S Avonds feestelijk diner met folklore-programma in het restaurant "Pescarus"

8. Dag Do. Bukarest – Reis naar huis
'S Ochtends rondleiding door de Roemeense hoofdstad. Hier bezoekt u de Patriarchale kerk, de zetel van de Roemeens Orthodoxe Patriarch, het Dorpsmuseum met huizen uit alle delen van Roemenië, en maakt u een fotostop bij het Paleis van het Parlement, het op een na grootste gebouw ter wereld (na het Pentagon). De brede boulevards van Boekarest, monumenten zoals de Triomfboog en brede pleinen verklaren waarom Boekarest bekend stond als "Klein Parijs van het Oosten". Aan alle goede dingen komt een einde: transfer naar het vliegveld, waar je de Roemeense gids afscheid neemt van de groep.

Price

 

 

18.03-25.03.2021

28.10-04.11.2021

13.05-20.05.2021

26.08-02.09.2021

Tweepersoonskamer 375 € 405 €
Toeslag eenpersoonskamer 110 € 110 €
Entreegelden 35 € 35 €