1 Karpaten Turism Incoming Romania -
Home > Gegarandeerd vertrek reizen 2021 > Thuis bij Dracula 2021

Thuis bij Dracula 2021


8
from
375 €
Itinerary

1. Dag Do. Nederland – Boekarest: H. Razvan 3* (www.hotelrazvan.com)   

Aankomst in de luchthaven van Boekarest, Ontvangst door de locale gids en transfer naar het hotel. Diner en overnachting in Boekarest.

2. Tag Vr. Boekarest – Sinaia – Predeal: H. Piemonte 4* (www.hotelpiemonte.ro) 
Voormiddag rijdt u naar Sinaia en bezoekt u het kasteel van Peles, de zomerresidentie van de koninklijke familie. In 1866 kwam de eerste koning van de Hohenzollern-familie naar Roemenië en besloot in de Duitse renaissance een kasteel te laten bouwen in Sinaia aan de oevers van de beek Peles, zodat het herinnert aan zijn geboorteland. Niet ver daar vandaan ligt het klooster van Sinaia, gebouwd door orthodoxe monniken die afkomstig waren van het Sinaï-schiereiland. Rijd vervolgens naar het hotel.

3. Dag Za. Predeal – Prejmer/Tartlau – Harman/Honigberg – Rasnov/Rosenau – Bran/Törzburg – Predeal: H. Piemonte 4* (www.hotelpiemonte.ro) 

In de ochtend rijden wij naar Bran (Törzburg), naar het zogenaamde "Dracula-kasteel". Het kasteel ligt aan de heuveltop, versierd door torens en het schietgaten, gebouwd in de 14de eeuw als een fort voor de leger garnizoenen,  ter bescherming van de grens tegen de invallen van vijanden o.a. de Ottomaanse Turken. Het romantisch gelegen fort werd in het interbellum veranderd tot een koninklijke buitenverblijf van de Roemeense koningin Maria, en dient tegenwoordig als  museum.

Verder gaan wij ook de fort van Rosenau/Rasnov bezichtigen. Het boerenburcht werd in 1215 gebouwd door de Duitse ridderorde op een berg (ongeveer 150 meter). Belangrijke bezienswaardigheden zijn een groot aantal huizen, stallen en een de ruinen van een kleine kerk. Het kasteel heeft tien torens en het wordt begrensd door hoge wallen. Daarna ziet u twee belangrijke vestingkerken van Burzenland: Tartlau en Honigberg. 

 

4. Dag Zo. Predeal – Sibiu/Hermannstadt – Predeal: H. Piemonte 4* (www.hotelpiemonte.ro) 

Dagtocht naar Sibiu. Deze stad staat bekend als een stad van cultuur, gevormd door de eeuwenoude tradities van verschillende volkeren, wat een van de belangrijkste redenen was om uitgeroepen te worden tot Culturele Hoofdstad van Europa 2007. De meeste gebouwen, pleinen, torens en bastions van de stad getuigen van een geschiedenis die acht eeuwen lang dateert toen de Duitstalige kolonisten de stad hebben gesticht. U maakt kennis met de Grote en Kleine Plein, met de meest uiteenlopende handel- en ambachtshuizen, het Brukenthal Paleis, de katholische Kerk uit de tijd van de monarchie en, natuurlijk, de evangelische parochiekerk van Huet Plein, waar de zoon van Dracula begraven ligt.

5. Dag Ma. Predeal – Brasov/Kronstadt – Predeal: H. Piemonte 4* (www.hotelpiemonte.ro) 
Dagtocht naar Brasov / Kronstadt. De stad werd gesticht in de 13e eeuw door de Ridders van de Duitse Orde en was eeuwenlang een economisch en cultureel centrum van de Transsylvaanse Saksen, die tot de 19e eeuw een meerderheid van de bevolking vormden. Stadstoer in het stadscentrum, waar u de belangrijkste bezienswaardigheden leert kennen: de Zwarte Kerk met zijn Buchholz-orgel, de middeleeuwse stadsmuren rondom de historische oude binnenstad met stijlvolle laat-middeleeuwse herenhuizen, het Stadhuisplein, de unieke Schnurrgasse, de Katherine Poort en de kleine verborgen orthodoxe kerk het centrum.

6. Dag Di. Predeal – Sighisoara/Schäßburg – Predeal: H. Piemonte 4*
Dagtocht naar Sighisoara / Schäßburg. Sighisoara is de best bewaarde en nog steeds bewoonde vroegmiddeleeuwse stad van Europa, en is daarom een beroemde historische bestemming die ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het belangrijkste herkenningspunt van Sighisoara is de 64 meter hoge klokkentoren, die werd gebouwd in 1556 en een museum voor lokale geschiedenis herbergt. Het historische centrum van Sighisoara wordt omringd door vestingwerken en torens van de citadel gebouwd door Saksen in de 12de eeuw. Er is ook een klein wapensmuseum en een martelgalerij. Je bezoekt ook de geboortehuis van Prins Dracula.

7. Dag Woe. Predeal – Bukares: H. Razvan 3*
Busrit naar Boekarest. Het stadsbeeld van Boekarest wordt gekenmerkt door een diversiteit van  architectuur met een kleurrijke mix van stijlen naast elkaar. Naast paleizen zijn villa's in de Brâncoveanu-stijl uit het begin van de 20de eeuw. Route: Triomfboog, Victoriei-straat met Enescu-museum, het voormalig nationaal theater, de Roemeense Atheneum (het concerthuis), het koninklijke paleis, de Cretulescu-kerk, Hanul lui Manuc (karavanserai), het Parlementspaleis, de Patriarchale kerk, de Militaire Academie, het Cismigiu-park. Wij bezoeken de Patriarchale kerk en het Dorpsmuseum. In de oude stad bezoekt u de oude residentie van Vlad Tepes. Feestelijk diner met folklore-programma in R. "Pescarus".

8. Dag Do. Boekarest – Nederland 
Reis naar het thuisland.

Price

 

 

11.03-18.03.2021

23.09-30.09..2021

Tweepersoonskamer 375 € 395 €
Toeslag eenpersoonskamer 110 € 110 €
Entreegelden 35 € 35 €