Home > Busreizen > Siebenbürgen en de Zwarte zee - 10 daagse busreis

Siebenbürgen en de Zwarte zee - 10 daagse busreis


10
from
305 €
Itinerary
1. Dag. Overnachting inTatabanya (Hongarije) 
Reis door Hongarije. Het reizen door het kleine land in centraal Europa is erg aantrekkelijk en heeft veel te bieden: burchten en kastelen getuigen van de wisselende geschiedenis van het land. Thermaal bronnen ontspringen bijna in iedere stad en de eindeloze Pusta begeleidt ons gedurende de hele reis door het land. 
 
2. Dag. Tatabanya-Oradea-Bazna 
Aankomst bij de Hongaars-Roemeense grens bij Bors, waar we door de Roemeense reisleider ontvangen worden. De rit van vandaag door Transilvanië brengt ons eerst naar Cluj Napoca (Klausenburg) waar u tijdens een korte stadswandeling de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zult zien. Cluj Napoca/Klausenburg is nu een modern Universiteitscentrum met een rijk cultureel leven.  Van de vroegere vestingswerken die na 1407 aangelegd werden zijn nog de metselaars, de brandweer, de kleermakers, schoenmakers en de linnenweverijtorens en resten van de stadsmuur en citadel bewaard gebleven. In het centrum van de stad staat de Rooms Katholieke Sint Michaelskerk, in de 14 de en 15 de eeuw in gotische stijl gebouwd. Daarnaast staat de monumentale beeldengroep met het ruiterstandbeeld van Matei-Corvin (Matthias Corvinus) ‘s Avonds komen we in het kuuroord Bazna aan. 
 
3. Dag. Bazna-Sighisoara-Brasov-Predeal 
‘s Morgens rijden we naar Sighisoara  (Schässburg). Schäßburg is de mooiste en best bewaard gebleven middeleeuwse bouw in Gotische Renaissance en Barokstijl in dit deel van Europa. De grote dichtheid van architektuurmonumenten, openbare gebouwen, vestingsmuren, wachttorens en de woningen die tezamen het complex vormen, geven de burcht een aanblik van een uniek goed samengesteld gebouwencomplex van onschatbare historische waarde. Te bezichtigen hier zijn: de bergkerk, het geboortehuis van Dracula, de kerk van het vroegere Mariaklooster en de klokkentoren. 
Na de middag leren we de hoofdstad van Burzenland, Kronstad kennen. 
De stad wird in de 13 de eeuw door ridders van de Duitse Orde gesticht en was 400 jaar lang een economisch en geestelijk centrum van de Siebenbürgener Sachsen, die tot de 19 de eeuw een meerderheid van de bevolking vormden. We maken een stadswandeling in het centrum waar we de belangrijkste bezienswaardigheden zullen zien: de zwarte kerk met het beukenhouten orgel, de historische binnenstad met stijlvolle laat middeleeuwse burgerhuizen, het Raadhuisplein, unieke steegjes, Katherinenpoort en de kleine verscholen Orthodoxe kerk buiten het centrum. Vervolgens rijden we verder naar Predeal. 
 
4. Dag. Predeal-Slobozia-Constanta-Mamaia
Vandaag rijden we over Ploiesti en Slobozia naar Constanta. In de binnenstad van Tomis, bezoeken we het archeologisch museum, en de Peter en Paul Kathedraal. Om een beetje te bewegen maken we een wandeling over de promenade naar het Casino. Daarna gaan we naar het hotel in Mamaia. 
 
5. Dag. Mamaia-Tulcea-Mamaia 
‘s Morgens rijden we richting Tulcea. Via Ploiesti, Urziceni en de brug over de Harsova bereiken we de toegang tot de Donaudelta. In noordelijke richting van de Roemeense Zwartezeekust ligt de Donaudelta, een uniek natuurparadijs, dat vanuit Tulcea goed te bereiken is.  Voor de middag zullen we een boottocht maken. We verlaten de haven van Tulcea en varen op het hoofdkanaal Sulina,tot we de zijkanalen van de Donau bereiken. We varen verder over het kanaal Meile 36 tot het Nebunu meer, een van de beschermde natuurgebieden van de Donaudelta. Talrijke vogels, meer dan 1200 boom en plantensoorten, maar ook een unieke pelikaankolonie komen in dit gebied voor. Het is een betoverend gebied met een bijna onberoerde fauna und flora. We dineren aan boord van het schip. We kunnen dit unieke ecosysteem met zijn 18 reservaten, de verscheidenheid aan vogels en de volledige stilte vanuit de boot meemaken.
 
6. Dag. Constanta/Mamaia 
Vandaag is er een vrije dag om naar het strand van de Zwarte zee te gaan. 
 
7.Dag. Constanta/Mamaia- Boekarest 
‘s Morgens rijden we naar de hoofdstad Boekarest.Hier bezoeken we de Patriarchenkerk, zetel van het Hoofd van de Roemeens Orthodoxen, fotostop bij het Parlementspaleis, het tweede grootste gebouw ter wereld. Op het plein van de revolutie worden wij herinnerd aan de gebeurtenissen van december 1989. Via de brede straten van de hoofdstad bereiken we het openluchtmuseum Dimitrie Gusti, waar we de huizen uit alle streken van Roemenië kunnen bewonderen. ‘s Avonds feestelijk diner met folkloreprogramma in restaurant  „Pescarus“. 
 
8. Dag. Boekarest-Sibiu 
‘s Morgens rijden we in noordelijke richting. Stop bij het klooster Cozia, één van de oudste kloosters van Roemenië. Dan verder door het schilderachtige Oltdal, over de rode pas, waar vroeger de grens tussen Siebenbürgen en Walachië was. Na de middag maken we een stadswandeling in Sibiu. ( Hermannstadt). De cultuurhoofdstad van Europa in 2007 is een stad die in de loop van de geschiedenis een belangrijke economische, wetenschappelijke en politieke rol in Transilvanië heefd gespeeld. De gebouwen aan de grote en kleine ring, het „ Brukenthal “ paleis en de brug der leugens zijn slechts een paar architectonische voorbeelden die het stadsbeeld bepalen. Tijdens de stadswandeling bezoeken we de Evangelische stadsparochiekerk.
 
9. Dag. Sibiu-Tatabanya (Hongarije) 
Vandaag nemen we afscheid van Roemenië en rijden we door naar Sebes (Mühlbach) waar we de Evangelische kerk bezoeken,  verder over  Deva en Arad naar Tatabanya. 
 
10. Dag. Terug naar huis