Home > Vliegreizen > Siebenbürgen & Donaudelta - 8 daagse vliegreis

Siebenbürgen & Donaudelta - 8 daagse vliegreis


8
from
265 €
Itinerary
1. Dag.  Boekarest – Pitesti 
Aankomst op het vliegveld van Boekarest. Kennismaking met de plaatselijke reisleider. 
‘s Middags leren we de hoofdstad beter kennen. 
We bezoeken de Patriarchenkerk, zetel van het Hoofd van de Roemeens Orthodoxen, fotostop bij het Parlementspaleis, het tweede grootste gebouw ter wereld. Op het plein van de revolutie worden wij herinnerd aan de gebeurtenissen van december 1989. 
 
2. Dag. Boekarest – Bazna 
‘s Morgens rijden we in noordelijke richting. We maken een stop bij het klooster Cozia, één van de oudste kloosters van Roemenië. Het klooster is een voorbeeld van goed bewaarde Wallachische architectuur, met Byzantijnse invloed. We kiezen voor dit klooster vanwege de verscheidenheid aan prachtige zuilen, afwisselend van baksteen en andere stenen, vaak versierd met houtsnijwerk. Dan verder door het schilderachtige Oltdal, over de rode pas, waar vroeger de grens tussen Siebenbürgen en Walachië was. Na de middag maken we een stadswandeling in Sibiu. ( Hermannstadt). De cultuurhoofdstad van Europa in 2007 is een stad die in de loop van de geschiedenis een belangrijke economische, wetenschappelijke en politieke rol in Transilvanië heefd gespeeld. De gebouwen aan de grote en kleine ring, het 
„ Brukenthal “ paleis en de brug der leugens zijn slechts een paar architectonische voorbeelden die het stadsbeeld bepalen. 
Tegen de avond komen we in het kuuroord Bazna aan.
 
3. Dag. Kokeldal 
Vandaag staat in het teken van de cultuur van de Siebenbürger Sachsen. De burchtkerken van Siebenbürgen behoren tot de bekendste historische monumenten van de Siebenbürger Sachsen, en omdat ze voor het grootste deel beter als in andere delen van Europa behouden zijn gebleven, zijn ze ook waardevolle representanten van burchtkerkenbouw in het algemeen. Na het ontbijt gaan we eerst naar Biertan (Birthälm), waar we de grootste burchtkerk gaan bezoeken. Hier was tot de 19 de eeuw ook de zetel va de Evangelische Bisschop van Siebenbürgen. Daarna bezoeken we Sighisoara  (Schässburg). Schäßburg is de mooiste en best bewaard gebleven middeleeuwse bouw in Gotische Renaissance en Barokstijl in dit deel van Europa. De grote dichtheid van architektuurmonumenten, openbare gebouwen, vestingsmuren, wachttorens en de woningen die tezamen het complex vormen, geven de burcht een aanblik van een uniek goed samengesteld gebouwencomplex van onschatbare historische waarde. Te bezichtigen hier zijn: de bergkerk, het geboortehuis van Dracula, de kerk van het vroegere Mariaklooster en de klokkentoren. In de late namiddag gaan we met de paardenkoets naar de burchtkerken in Boian en Bazna. Feestelijk diner met folkloreprogramma.
 
4. Dag. Bazna – Predeal 
‘s Morgens rijden we over Agnita (Agnetheln) en Fagarasland, waar we de oude vesting bezoeken naar Bran. De kunstig geconstrueerde muren met veel uitbouwen en torentjes, door Duitse ridders in 1377  op een rots gebouwd,  met uitzicht op het beboste dal en op de omliggende Bucegi bergen, vandaag de dag alleen maar mooi, maar vroeger vooral voor militaire doeleinden gebruikt. De romantisch gelegen burcht, tussen de oorlogen in , residentie van de Roemeense Koningin Maria, is nu een museum en wordt ook we „Dracula Burcht “ genoemd.
 
5. Dag. Karpaten 
Voor de middag gaan we naar de Saksische burchtkerken Harman (Honigberg) en Prejmer (Tartlau). Na de middag stadswandeling in Brasov.
De stad werd in de 13 de eeuw door ridders van de Duitse Orde gesticht en was 400 jaar lang een  economisch en geestelijk centrum van de Siebenbürgener Sachsen, die tot de 19 de eeuw een meerderheid van de bevolking vormden. We maken een stadswandeling in het centrum waar we de belangrijkste bezienswaardigheden zullen zien: de zwarte kerk met het beukenhouten orgel, de historische binnenstad met stijlvolle laat middeleeuwse burgerhuizen, het Raadhuisplein, unieke steegjes, Katherinenpoort en de kleine verscholen Orthodoxe kerk buiten het centrum. 
 
6. Dag. Predeal – Tulcea
Voor de middag bezoeken we het  Peles kasteel, de zomerresidentie van de Koninklijke Familie. In 1866 kwam de eerste Koning uit het geslacht van de Hohenzollern naar Roemenië en hij besloot in Sinaia aan de oever van de Pelesbeek een kasteel te laten bouwen in de Duits Renaissance stijl zodat hij een herinnering had aan zijn Vaderland. Een stukje verder bevindt zich het klooster Sinaia, dat door Orthodoxe monniken die van het schiereiland  Sinai kwamen gebouwd werd. Daarna rijden we door Walachië naar Tulcea. 
 
7. Dag. Donaudelta 
Voor de middag bezoeken we het museum van de donaudelta waar we een eerste indruk krijgen van dit landschap.  Ook voor de middag verlaten we met de boot de haven van Tulcea en varen op het hoofdkanaal Tulcea tot we de zijkanalen van de Donaudelta bereiken. We varen verder over kanaal Meile 36 tot aan het Nebunu meer, één van de natuurreservaten van de Donaudelta. Talrijke vogels, meer dan 1200 boom en plantensoorten, maar ook een unieke pelikaankolonie komen in dit gebied voor. Het is een betoverend gebied met een bijna onberoerde fauna und flora. U kunt van dit uniek ecosysteem met zijn 18 reservaten, de verscheidenheid aan vogels en de volledige stilte vanaf de boot de genieten.
 
8. Dag Tulcea – Boekarest  
‘s Morgens gaat het richting Boekarest, bezichtiging van het Dorpsmuseum. Afscheid van de reisleiding en vlucht terug naar huis.
Price

 

Minimum aantal personen 10 pax 15 pax 20 pax 25 pax 30 pax 35 pax 40 pax 45 pax
Prijs per persoon (Tweepersoons-kamer/halfp.) 385 € 350 € 320 € 300 € 290 € 280 € 270 € 265 €
Toeslag eenper-soonskamer 115 € 115 € 115 € 115 € 115 € 115 € 115 € 115 €
Entrees 25 € 25 € 25 € 25 € 25 € 25 € 25 € 25 €