Home > Vliegreizen > Reis naar Siebenbürgen - 8 daagse vliegreis

Reis naar Siebenbürgen - 8 daagse vliegreis


8
from
215 €
Itinerary
1. Dag.  23.05.2011  Boekarest – Pitesti
Aankomst op het vliegveld Otopeni/Boekarest, waar we door de reisleider ontvangen worden. Boekarest is het culturele en wetenschappelijke centrum van het land en is het beste uitgangspunt voor een Roemenië rondreis. In de dertiger jaren noemde men Boekarest  het „kleine Parijs“ vanwege zijn brede boulevards en de straten met daarlangs de bomen. We 
zullen de triomfboog, het Koningspaleis en het plein van de revolutie zien. Korte fotostop bij het tweede grootste gebouw ter wereld ( Paleis van de Revolutie ) Aanslutend rijden we naar Pitesti. 
 
2. Dag. 24.05.2011 Pitesti – Sibiu – Bazna 
‘s Morgens rijden we in noordelijke richting. Stop bij het klooster Cozia, een van de oudste kloosters van Roemenië. Dan verder door het schilderachtige Oltdal, over de rode pas, waar vroeger de grens tussen Siebenbürgen en Walachi was. Aankomst in Sibiu, ( Hermannstadt). de cultuurhoofdstad van Europa in 2007. Tijdens een stadswandeling in het centrum zien we de gebouwen aan de grote en kleine ring, het „ Brukenthal “ paleis en de brug der leugens en de Evangelische kathedraal.
Na de middag bereiken we Medias, een van de voormalige zeven burchten der Sachsen. In de nog steeds in goede staat verkerende binnenstad bezichtigen we Margarethenkerk met het grootste vleugelaltaar van Roemenië. 
 
3. Dag. 25.05.2011 Bazna – Sighisoara – Bazna 
Na het ontbijt rijden we naar Sighisoara  (Schässburg). Schäßburg is de mooiste en best bewaard gebleven middeleeuwse bouw in Gotische Renaissance en Barokstijl in dit deel van Europa. De grote dichtheid van architektuurmonumenten, openbare gebouwen, vestingsmuren, wachttorens en de woningen die tezamen het complex vormen, geven de burcht een aanblik van een uniek goed samengesteld gebouwencomplex van onschatbare historische waarde. Te bezichtigen hier zijn: de bergkerk, het geboortehuis van Dracula, de kerk van het vroegere Mariaklooster en de klokkentoren. Na de middag is er vrije tijjd in Medias.
 
4. Dag. Bazna
Vandaag zullen we het dorp beter leren kennen. We gaan met de paardenwagen naar de burchtkerken van Bazna en Boian (Bonnesdorf). Na de middag rijden we naar Seuca, waar we in een  wijnkelder van het Kokeldal de beste wijn zullen proeven. 
 
5. Dag. Bazna-Targu Mures-Gheorgheni 
‘s Morgens gaan we naar Targu Mures, de grootste stad van het Seklerland. Hier bezoeken we
het cultuurpaleis en de grootste Orthodoxe kerk van Transilvanië. Vervolgens rijden we naar Sovata aan het Beren meer. De zoutmijn in Parajd is zeker een bezoek waard. Onderweg kunnen we in het keramiekcentrum van Korond de handgemaakte keramiek bewonderen. 
 
6. Dag. Gheorgheni-Bicaz-Gheorgheni 
Voor de middag rijden we door de Oost Karpaten in de Moldaustreek, langs het Rode meer door de adembenemende Bicazkloof. De Bicazkloof is een 5 km lang ravijn dat zich door de Oost-Karpaten slingert. In de buurt van de pas ontstond in  1838 door een aardverschuiving die de rivier blokkeerde, het Rode meer. (Lacul Rosu) Een beboste helling is toen in het water    terecht gekomen, en er steken nu nog boomstammen boven water uit. In de namiddag  bezoeken we het Bistrita klooster. Daarna gaan we terug naar Gheorgheni. 
 
7. Dag. Gheorgheni-Brasov-Predeal 
We rijden verder door het Seklerland naar Kronstadt (Brasov). De stad werd in de 13 de eeuw door ridders van de Duitse Orde gesticht en was 400 jaar lang een  economisch en geestelijk centrum van de Siebenbürgener Sachsen, die tot de 19 de eeuw een meerderheid van de bevolking vormden. We maken een stadswandeling in het centrum waar we de belangrijkste bezienswaardigheden zullen zien: de zwarte kerk met het beukenhouten orgel, de historische binnenstad met stijlvolle laat middeleeuwse burgerhuizen, het Raadhuisplein, unieke steegjes, Katherinenpoort en de kleine verscholen Orthodoxe kerk buiten het centrum. In de namiddag zullen we ook  nog de „Dracula Burcht“ bezoeken. 
 
8. Dag. Predeal-Boekarest. Thuisreis 
‘s Morgens gaan we terug naar Boekarest, waar we het Dorpsmuseum bezoeken met woningen uit alle streken van Roemenië. Daarna naar het vliegveld, afscheid van de reisleider en vlucht naar huis.
Price

    

Minimum aantal personen 10 pax 15 pax 20 pax 25 pax 30 pax 35 pax 40 pax 45 pax
Prijs per persoon (Tweepersoons-kamer/halfp.) 345 € 290 € 240 € 235 € 230 € 225 € 220 € 215 €
Toeslag eenper-soonskamer 95 € 95 € 95 € 95 € 95 € 95 € 95 € 95 €
Entrees 20 € 20 € 20 € 20 € 20 € 20 € 20 € 20 €