Home > Vliegreizen > Moldaukloosters & Siebenbürgen - 8 daagse vliegreis

Moldaukloosters & Siebenbürgen - 8 daagse vliegreis


8
from
245 €
Itinerary
1. Dag. Boekarest - Predeal 
Vandaag ontmoeten wij de lokale reisleider op het vliegveld. We rijden door het Prahova dal naar Predeal. Onderweg maken we een stop in Sinaia, dat als parel van de Roemeense Karpaten bekend staat. Hier bezoeken we het klooster Sinaia, dat in de 17 de eeuw door monniken van het schiereiland Sinai gebouwd is. 
 
2. Dag. Predeal 
‘s Morgens rijden we naar Brasov, stadswandeling met bezoeken aan het oude Stadhuisplein, de verscholen Orthodoxe kerk en de zwarte kerk, het grootste gotische heiligdom van Oost Europa. Daarna bezoeken we de burcht Bran, die de bijnaam „Kasteel Dracula“ volgens de legende te danken heeft aan de bloedige Koning. In alle hoeken van het kasteel verwacht je griezelverhalen, en voor de allermoedigsten zijn er ook nog geheime gangen binnen de burcht te ontdekken. Na de middag bezoeken we het kasteel Peles, de voormalige zomerresidentie van de Roemeense Koninklijke Familie van de Hohenzollern.
 
3. Dag. Predeal - Radauti
‘s Morgens rijden we door het Oostelijke deel van Siebenbürgen. Daarna rijden we langs het Rode meer door de adembenemende Bicaz kloof. De Bicazkloof is een 5 km lang ravijn dat zich door de Oost-Karpaten slingert. In de buurt van de pas ontstond in  1838 door een aardverschuiving die de rivier blokkeerde, het Rode meer. (Lacul Rosu) Een beboste helling is toen in het water terecht gekomen, en steken nog de boomstammen boven water uit. Korte stop bij het klooster Neamt, gesticht door de Moldause Koning Stefan de Grote. In de late namiddag komen we in Radauti aan.  
 
4. Dag. Bezoek kloosters 
‘s Morgens beginnen we de dag met een bezoek aan het klooster  Moldovita, wereld beroemd door de beschilderingen op de buitenmuren. Hier zal Zuster Tatjiana ons uitvoerig over het Orthodoxe geloof vertellen. Over de Obcina berg komen we bij het Sucevita klooster, waar we een andere stijl van schilderingen zullen zien. In de buurt is ook het keramiek centrum Marginea, waar we kennis maken met de zwarte keramiek. Na de middag bezoeken we het  Voronet klooster, dat ook wel de  “ Capella Sixtina van de Orthodoxen „ genoemd wordt. 
 
5. Dag. Radauti - Medias - Bazna 
Vandaag rijden we over de Tihuta pas, van Bukowina , Siebenbürgen binnen. Korte stop in Bistritz, om de kerk met de hoogste toren van Roemenië te bezoeken. We gaan verder over Targu Mures, waar we de Orthodoxe Kathedraal en het Cultuurpaleis gaan bekijken. Na de middag komen we in Bazna aan. Dan gaan we direct met de paardenwagen van Bazna naar de kerkburcht in Bonnesdorf (Boian).
 
6. Dag. Sighisoara 
Vandaag staat in het teken van de cultuur van de Siebenbürger Sachsen. De burchtkerken van Siebenbürgen behoren tot de bekendste historische monumenten van de Siebenbürger Sachsen, en ze zijn daar voor het grootste deel beter bewaard gebleven dan in andere delen van Europa, tevens zijn het waardevolle representanten van de burchtkerken in het algemeen. Na het ontbijt rijden we eerst naar Biertan (Birthälm), waar we de grootste der burchtkerken bezoeken. Hier was tot de 19 de eeuw ook de zetel van de Evangelische Bisschop van Siebenbürgen. Op het programma staat vervolgens Sighisoara  (Schässburg). Schäßburg is de mooiste en best bewaard gebleven middeleeuwse bouw in Gotische Renaissance en Barokstijl in dit deel van Europa. De grote dichtheid van architektuurmonumenten, openbare gebouwen, vestingsmuren, wachttorens en de woningen die tezamen het complex vormen, geven de burcht een aanblik van een uniek goed samengesteld gebouwencomplex van onschatbare historische waarde. Te bezichtigen hier zijn: de bergkerk, het geboortehuis van Dracula, de kerk van het vroegere Mariaklooster.
 
7. Dag. Bazna – Sibiu-Boekarest 
‘s Morgens stadswandeling in Medias. Hier bezoeken we de Margarethenkerk met het grootste vleugelaltaar van Roemenië. We rijden verder naar Hermannstadt (Sibiu), de stad die in  2007 cultuurhoofdstad van Europa was. 
Tijdens een stadswandeling door het centrum zien we o.a. de grote en kleine ring, de brug der leugens en de Evangelische Kathedraal.  We rijden verder door het Olt dal, door de Rode Toren pas waar vroeger de grens tussen Siebenbürgen und Wallachië was. Stop bij het klooster Cozia, een van de oudste kloosters van Roemenië. In de late namiddag komen we in Boekarest aan. ‘s Avonds een feestelijk diner met folkloreprogramma in restaurant  Pescarus. 
 
8. Dag Boekarest. Reis naar huis. 
‘s Morgens stadsrondrit in de Roemeense hoofdstad. We bezoeken de Patriarchenkerk, zetel van de Roemeens Orthodoxe Patriarchen, het dorpsmuseum met woningen uit alle delen van Roemenië. We maken een korte stop bij het Parlementspaleis, het tweede grootste gebouw ter wereld na het Pentagon. We rijden over de brede boulevards von Boekarest en zien monumenten zoals de tromfboog en grote pleinen. Dit alles verklaart waarom Boekarest  als „ klein Parijs van het oosten “ bekend is. We gaan verder naar het vliegveld waar we afscheid nemen van onze Roemeense reisleider.
Price

  

Minimum aantal personen 10 pax 15 pax 20 pax 25 pax 30 pax 35 pax 40 pax 45 pax
Prijs per persoon (Tweepersoons-kamer/halfp.) 320 € 295 € 285 € 275 € 265 € 255 € 250 € 245 €
Toeslag eenper-soonskamer 110 € 110 € 110 € 110 € 110 € 110 € 110 € 110 €
Entrees 25 € 25 € 25 € 25 € 25 € 25 € 25 € 25 €