Home > Busreizen > Moldaukloosters en Siebenbürgen - 10 daagse busreis

Moldaukloosters en Siebenbürgen - 10 daagse busreis


10
from
255 €
Itinerary
1 Dag. Tatabanya (Hongarije ) 
Overnachting in Tatabanya.Reis door Hongarije. Het reizen door het kleine land in centraal Europa is erg aantrekkelijk en heeft veel te bieden: burchten en kastelen getuigen van de wisselende geschiedenis van het land. Thermaalbronnen ontspringen bijna in iedere stad en de eindeloze Pusta begeleidt u gedurende de hele reis door het land. 
 
2. Dag. Tatabanya-Satu Mare 
Aankomst bij de Hongaars-Roemeense grens bij Petea, we gaan verder naar Satu Mare. Voor het diner een kleine wandeling in de stad als kennismaking met de Sathmarer Schwaben. 
 
3. Dag. Satu Mare- Sapanta-Radauti 
Na het ontbijt rijden we in oostelijke richting en komen we in het Maramures gebied. In de dorpen lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan en we gaan een wereld binnen van tradities en legenden. Eerst komen we aan in Sapanta. Het plaatsje dankt zijn grote bekendheid aan de in fel bont gekleurde kruisen op het " Blije kerkhof ". De bewoners van dit dorp hebben voor alle gestorvenen een leuk gedicht met woordspelingen over gebeurtenissen uit het leven. We gaan verder door het dal van de Iza. Overal zie je rijk versierde houten poorten en kleine kerkjes. We bezoeken de houten kerk van Bogdan Voda. Later op de middag maken we kennis met het klooster Sucevita. 
 
4. Dag. Tocht langs kloosters. 
Vandaag besteden we geheel aan de Moldauerkloosters. Voor de middag bezoeken we het klooster van Radauti,  klooster Bogdana genoemd, een basiliek zonder toren met grafmonumenten van Moldauer Vorsten. De oudste kerkgebouwen van Bukowina werden tot wereldcultuurgoed aangewezen en maken grote indruk op iedere bezoeker met hun kleurrijke fresco‘s en bonte schilderingen. Verder bezoeken we het klooster "Moldovita". Karakteristiek is de dominante goud gele kleur van de fresco‘s. In de namiddag staat het klooster Voronet, ook wel de „Sixtijnse Kapel“ van Roemenië genoemd, op het programma. Het klooster werd beroemd door  zijn grondkleur, een met gemalen Lapis Lazuli aangelengde intens azuurblaue  kleur.Verder bezoeken we ook nog het klooster Humor. 
 
5. Dag. Radauti-Targu Mures-Bazna
Over de Tihuta pas verlaten we het Moldaugebied en rijden naar Siebenbürgen. Korte stop in Bistrita, een voormalige beroemde handelsstad van de Siebenbürger Sachsen, om de Evangelische kerk te zien. Verder gaat het door Reghin naar Targu Mures. Hier maken we een wandeling door het stadscentrum, met een bezoek aan het Cultuurpaleis en de grootste Orthodoxe kerk van Transilvanië. In de late namiddag komen we in het kuuroord Bazna aan. 
 
6. Dag. Bazna –Biertan-Sighisoara-Bazna 
Vandaag staat in het teken van de Siebenbürger Sachsen. Siebenbürgen is ook bekend omdat de Sachsen hier geweldige burchtkerken, echte verdedigingswerken gebouwd hebben. Een paar daarvan leren we de komende dagen beter kennen. We rijden eerst naar Biertan (Birthälm), waar we de grootste der burchtkerken bezoeken. Hier was tot de 19 de eeuw ook de zetel van de Evangelische Bisschop van Siebenbürgen. Op het programma staat vervolgens Sighisoara  (Schässburg). Schäßburg is de mooiste en best bewaard gebleven middeleeuwse bouw in Gotische Renaissance en Barokstijl in dit deel van Europa. De grote dichtheid van architektuurmonumenten, openbare gebouwen, vestingsmuren, wachttorens en de woningen die tezamen het complex vormen, geven de burcht een aanblik van een uniek goed samengesteld gebouwencomplex van onschatbare historische waarde. Te bezichtigen hier zijn: de bergkerk, het geboortehuis van Dracula, de kerk van het vroegere Mariaklooster en de klokkentoren.  Na de middag wachten de paardenkoetsen op ons. We maken een kleine excursie door de dorpen naar de burchtkerk in Boian (Bonesdorf). 
 
7. Dag. Bazna-Medias-Sibiu-Bazna
Onderweg, voordat we Hermanstad bereiken zullen we in Mediasch de Margarethenkerk bezoeken. Het vleugelaltaar in deze kerk is een bijzonderheid. De namiddag zullen we geheel gebruiken om de grootste Saksische stad van Siebenbürgen te bezoeken. De Cultuurhoofdstad van Europa 2007 is een stad die in de loop van de geschiedenis een belangrijke economische en politieke rol in Transilvanië gespeeld heeft. De gebouwen aan de grote en kleine ring, het „ Brukenthal “ paleis en de brug der leugens zijn slechts een paar architectonische voorbeelden die het stadsbeeld bepalen. Tijdens de stadswandeling zult u kennismaken met alle belangrijke bezienswaardigheden van de stad.  ‘s Avonds is er een feestelijk diner met folkloreprogramma. 
 
8. Dag. Bazna-Cluj Napoca- Oradea 
De rit van vandaag door Transilvanië brengt ons eerst naar Cluj Napoca (Klausenburg) waar we tijdens een korte stadswandeling de belangrijkste bezienswaardigheden zullen bezoeken. Cluj Napoca/Klausenburg is nu een moderne Universiteitsstad  met een rijk cultureel leven. Van de vroegere vestingswerken die na 1407 aangelegd werden zijn nog de metselaars, de brandweer, de kleermakers, schoenmakers en de linnenweverijtorens en resten van de stadsmuur en citadel bewaard gebleven. In het centrum van de stad staat de Rooms Katholieke Sint Michaelskerk, in de 14 de en 15 de eeuw in gotische stijl gebouwd. Daarnaast staat de monumentale beeldengroep met het ruiterstandbeeld van Matei-Corvin (Matthias Corvinus) Na de middagpauze rijden we naar Oradea. Voor het diner zouden we een kleine wandeling in het stadscentrum kunnen maken. 
 
9. Dag. Oradea-Boedapest- Tatabanya
Vandaag nemen we afscheid van onze plaatselijke reisleider en rijden we naar Tatabanya.
 
10. Dag. Terug naar huis.