1 Karpaten Turism Incoming Romania -
Home > Gegarandeerd vertrek reizen 2021 > Met stoom door Transylvania 2021

Met stoom door Transylvania 2021


8
from
465 €
Itinerary

1. Dag Di. Thuisland – Boekarest: H. Razvan 3* (www.hotelrazvan.com) 

Aankomst op de luchthaven, ontvangst door de gids en transfer naar het hotel. Vrije dag in de stad. Diner / Overnachting in het hotel.

2. Dag Woe. Boekarest – Cozia – Sibiu/Hermannstadt – Bazna/Baasen: Casa Bazna 3* (www.casabazna.ro) 

Een mooie rit door Walachije, korte stop bij Cozia-klooster (14e eeuw)

Vervolgens via de bergpas de Rode Toren op weg naar Transylvanie. Stadstour in Sibiu / Hermannstadt,  met een bezoek aan het Grote en het Kleine plein, de Leugenbrug en de Evangelische Kathedraal. Aankomst ‘s avonds in Bazna / Baasen.


3. Dag Do. Bazna/Baasen – Biertan/Birthälm – Sighisoara/Schäβburg – Bazna/Baasen: Casa Bazna 3*
Voormiddag rijden we naar de mooiste Saksische vestingkerk van Transylvanie, gelegen in Biertan / Biertan. Daarna stadstoer in Sighisoara / Schäβburg met bezoek aan de klokkentoren, het geboortephuis van graaf Dracula en de bergkerk. In de middag rijdt u met de paardenkoetsen naar de Saksische versterkte kerk van Boian / Bonnesdorf. Afluiting van de dag met feestelijk diner en folklore-programma. 

4. Dag Vr. Bazna – Turda/Torenburg - Cluj Napoca/Klausenburg – Sighetul Marmatiei: H. Nova 3* (www.hotelnova.ro)
Ochtendrit naar Turda / Torenburg en bezoek aan de zoutmijnen. Naderhand een rondleiding door de stad in Cluj Napoca / Klausenburg met bezoek van de St. Michaels kathedraal van en het ruiterstandbeeld van Mathias Corvinus. In de middag rijdt u naar Sapanta, waar u de "vrolijke begraafplaats" bezoekt.

5. Dag Za. Sighetul Marmatiei – Viseul de Sus/Oberwischau – Bistrita/Bistritz: H. Krone 3* (www.hotelkrone.ro) 
Ochtendrit naar Viseul de Sus / Oberwischau, waar de valei van de rivier Wasser op ons wacht. De smalspoortrein van slechts 760 m  leidt ons door een wild en romantisch bosgebied in de Karpaten. In aanvulling op het prachtige landschap, kunt u onderweg vele bruggen en tunnels bewonderen. Het Wasser vallei werd al door de Oostenrijkse monarchie gebruikt als een waterweg door de dichte bossen van de Karpaten in de 18e eeuw. Lunch is er ook een picknick met incl drankjes in de bergen mogelijk. In de middag transfer van Viseu naar het hotel in Bistrita.


6. Dag Zo. Bistrita/Bistritz – Sovata – Predeal: H. Piemonte 4* (www.hotelpiemonte.ro) 
In de ochtendrijden wij met de bus naar het kuuroord Sovata. Het kuuroord is over de hele wereld beroemd om zijn zoutbaden. Hier rijden wij met een speciale stoomtrein op de in 2011 herbouwde smalspoorweg van Sovata naar Campu Cetatii (kasteelveld) en terug. Daarna rijd u via Praid en Homorod naar Predeal.

7. Dag Ma. Predeal – Brasov/Kronstadt – Bran/Törzburg –Sinaia – Bukarest: H. Razvan 3*
In de ochtend rijden we naar Brasov / Kronstadt. Korte stadstour in het oude centrum. Vervolgens rijden wij naar het kasteel Bran / Törzburg dat ook wel het kasteel Dracula wordt genoemd. Daarna een korte stop in Sinaia om het kasteel van Peles van buitenaf te zien, waar de zomerresidentie van de Roemeense koningen is geweest. Namiddag rondleiding door de hoofdstad van Roemenië met een bezoek aan de Patriarchale Kerk en het Dorpsmuseum. 


8. Dag Di. Bukarest – Thuisland
In de ochtend vrije tijd. Daarna transfer naar het vliegveld, vertrek van de gids en terugvlucht naar uw thuisland.

Price

 

Data en prijzen (Di-Di) 

01.06-08.06.2021

29.06-06.07.2021

27.07-03.08.2021

17.08-24.08.2021

Tweepersoonskamer 

465 €

Toeslag eenpersoonskamer 

110 €

Entreegelden

35 €