Home > Busreizen > Kennismaking met Siebenbürgen - 9 daagse busreis

Kennismaking met Siebenbürgen - 9 daagse busreis


9
from
225 €
Itinerary
1. Dag. Tatabanya (Hongarije) 
Reis naar Hongarije. We rijden door het kleine land in het hart van Europa, dat veel te bieden heeft: burchten en kastelen getuigen van de wisselende geschiedenis van het land, thermaal bronnen ontspringen bijna in iedere stad en de eindeloze Pusta begeleidt ons gedurende de hele reis door het land. 
 
2. Dag. Tatabanya-Arad-Deva 
Na het passeren van de grens treffen we onze reisleider  bij de stad Arad. We maken een korte stadsrondrit in Arad waarbij we ons een goed beeld kunnen vormen van één van de belangrijkste steden van de Monarchie van Transilvanië. De Jugendstil is overal aanwezig. Aansluitend rijden we door het  Mieresch dal naar Deva. 
 
3. Dag. Deva –Alba Iulia-Blaj –Bazna 
Vandaag begint de ontdekkingsreis door Siebenbürgen. De eerste stad die we vandaag bezoeken is Alba Lulia met de vesting van Prinz Eugen von Savoyen, de 1000 Jaar oude Katholieke Kathedraal en de Orthodoxe Kroningskathedraal. De interessante rit door de geschiedenis brengt ons in Sachsenland. 
 
4. Dag. Bazna-Biertan-Sighisoara-Bazna 
De dag van vandaag staat in het teken van de Siebenbürger Sachsen. Siebenbürgen is vooral ook bekend omdat de Sachsen hier geweldige burchtkerken, echte verdedigingswerken, hebben gebouwd. Een paar daarvan zullen we in de komende dagen bezoeken. Vooreerst rijden we naar  Biertan (Birthälm), waar we de de grootste burchtkerk gaan bekijken. Hier was tot de 19 de eeuw ook de zetel van de Evangelische Bisschop van Siebenbürgen. Op het programma staat vervolgens Sighisoara  (Schässburg). Schäßburg is de mooiste en best bewaard gebleven middeleeuwse bouw in Gotisch Renaissance en Barokstijl in dit deel van Europa. De grote dichtheid van architektuurmonumenten, openbare gebouwen, vestingsmuren, wachttorens en de woningen die tezamen het complex vormen, geven de burcht een aanblik van een uniek, goed samengesteld gebouwencomplex van onschatbare historische waarde. Te bezichtigen hier zijn: de bergkerk, het geboortehuis van Dracula, de kerk van het vroegere Mariaklooster en de klokkentoren. 
 
5. Dag. Bazna-Medias-Sibiu-Bazna
Onderweg, voordat we Hermanstad bereiken zullen we in Mediasch de Margarethenkerk bezoeken. Het vleugelaltaar in deze kerk is een bijzonderheid. De namiddag zullen we geheel gebruiken om de grootste Saksische stad van Siebenbürgen te bezoeken. De Cultuurhoofdstad van Europa 2007 is een stad die in de loop van de geschiedenis een belangrijke economische en politieke rol in Transilvanië gespeeld heeft. De gebouwen aan de grote en kleine ring, het „ Brukenthal “ paleis en de brug der leugens zijn slechts een paar architectonische voorbeelden die het stadsbeeld bepalen. Tijdens de stadswandeling zult u kennismaken met alle belangrijke bezienswaardigheden van de stad. 
 
6. Dag. Bazna 
In de voormiddag staan de paardenkoetsen op ons te wachten. We maken een kleine excursie door dorpjes naar de burchtkerk in Boian (Bonesdorf). Na de middag kunt u het dorp Bazna beter leren kennen door een kleine wandeling te maken naar de burchtkerk van Bazna. ‘s Avonds is er een feestelijk diner met folkloreprogramma. 
 
7. Dag. Bazna-Cluj Napoca- Oradea 
De reis van vandaag door Transilvanië gaat eerst naar Cluj Napoca (Klausenburg) waar u tijdens een korte stadswandeling de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zult zien. Cluj Napoca/Klausenburg is nu een modern Universiteitscentrum met een rijk cultureel leven.  Van de vroegere vestingswerken die na 1407 aangelegd werden zijn nog de metselaars, de brandweer, de kleermakers, schoenmakers en de linnenweverijtorens en resten van de stadsmuur en citadel bewaard gebleven. In het centrum van de stad staat de Rooms Katholieke Sint Michaelskerk, in de 14 de en 15 de eeuw in gotische stijl gebouwd. Daarnaast staat de monumentale beeldengroep met het ruiterstandbeeld van Matei-Corvin (Matthias Corvinus) Na de middagpauze rijden we naar Oradea. Voor het diner zouden we een kleine wandeling in het stadscentrum kunnen maken.
 
8 Dag. Oradea-Boedapest- Tatabanya
Vandaag nemen we afscheid van de plaatselijke reisleider en rijden we naar Tatabanya.
 
9 Dag. terug naar huis.