Home > Indrukwekkende reizen > Indrukwekkende reis door Siebenbürgen - 8 daagse vliegreis

Indrukwekkende reis door Siebenbürgen - 8 daagse vliegreis


8
from
275 €
Itinerary

 1. Dag. Boekarest. 

Aankomst op het vliegveld van Boekarest, ontvangst door de reisleider waarna we verder rijden door de Zuid Karpaten. In het Prahovadal, in Azuga zullen we de Koninklijke wijnkelders bezoeken en verschillende soorten wijn proeven.  
 
2. Dag. Predeal-Gheorgheni
In de voormiddag bezoeken we  „Dracula burcht“ in Bran. De hooggelegen burcht, die rijk is aan torentjes en uitbouwseltjes, werd in de 14 de eeuw gebouwd en was voor de bewoners van het nabijgelegen Kronstadt (Brasov) een deel van de verdedigingsgordel tegen de Osmanen. 
We rijden verder door naar Kronstadt (Brasov). De stad werd in de 13 de eeuw door ridders van de Duitse Orde gesticht en was 400 jaar lang een  economisch en geestelijk centrum van de Siebenbürgener Sachsen, die tot de 19 de eeuw een meerderheid van de bevolking vormden. We maken een stadswandeling in het centrum waar we de belangrijkste bezienswaardigheden zullen zien: de zwarte kerk met het beukenhouten orgel, de historische binnenstad met stijlvolle laat middeleeuwse burgerhuizen, het Raadhuisplein, unieke steegjes, Katherinenpoort en de kleine verscholen Orthodoxe kerk buiten het centrum. In de namiddag zullen we ook  nog de burchtkerk van Harman  bezoeken. We komen aan in het historische Seklerland dat in het oosten van Siebenbürgen ligt, binnen de ring van de Karpaten waar de Sekler, een Hongaarse volksstam, wonen.
 
3. Dag, Gheorgheni-Sovata –Bistrita-Viseu 
‘s Morgens rijden we over Bucinpas naar Sovata, waar we een wandeling langs het Berenmeer maken. Sovata is een kuuroord, dat door een zoutwaterbron bekend werd. We rijden verder over Reghin naar Bistrita. In de voormalige Saksische handelsstad zullen we het oude stadscentrum bezoeken. Bezienswaardig hier zijn vooral de oude handelshuizen en de Evangelische kerk.  Van  Bistrita rijden we het Maramuresch gebied binnen. 
 
4. Dag, Viseu 
Vandaag zullen we een rit maken met de historische stoomtrein. De houttrein vanuit Viseu de Sus is de laatst overgebleven stoomtrein van Roemenië. Deze 760 m.m smalspoor houttreinbaan loopt langs de watervallen en doorkruist een geweldig tot nu, nog onontsloten gebied, deels langs de grens van Roemenië en Ukraine.  Die route begint in Viseu de Sus (Oberwischau) bij de zagerij en gaat steeds stijgend 43 km lang tot aan de grens van de Ukraine in Comanu. 
 
5. Dag. Viseu-Beclean-Ludus-Bazna 
Vandaag maken we kennis met het Maramuresch gebied. Het gebied van de Maramuresch, is het land van de kunstvolle houtbewerking. We rijden een stukje door het Izadal, waar we prachtige houten kerken aantreffen en ook traditionele boerderijen. We passeren dorpen zoals Dragomiresti en we bezoeken de houten kerk van Bogdan Voda. Via Beclean en Ludus komen we weer in Siebenbürgen terug. 
 
6. Dag. Bazna-Biertan-Sighisoara-Bazna
De dag van vandaag staat in het teken van de cultuur van de Siebenbürger Sachsen. De burchtkerken en vestingen van Siebenbürgen behoren tot de bekendste historische monumenten van  de Siebenbürger Sachsen. De komende dagen zullen we enkele monumenten beter leren kennen. 
Eerst gaan we naar Biertan (Birthälm), waar we de de grootste burchtkerk gaan bekijken. Hier was tot de 19 de eeuw ook de zetel van de Evangelische Bisschop van Siebenbürgen. Op het programma staat vervolgens Sighisoara  (Schässburg). Schäßburg is de mooiste en best bewaard gebleven middeleeuwse bouw in Gotische Renaissance en Barokstijl in dit deel van Europa. De grote dichtheid van architektuurmonumenten, openbare gebouwen, vestingsmuren, wachttorens en de woningen die tezamen het complex vormen, geven de burcht een aanblik van een uniek goed samengesteld gebouwencomplex van onschatbare historische waarde. Te bezichtigen hier zijn: de bergkerk, het geboortehuis van Dracula, de kerk van het vroegere Mariaklooster en de klokkentoren. 
Na de middag gaan we teug naar Bazna, waar de paardenkoetsen al op ons wachten. We besluiten de dag met een rit naar de burchtkerk van Bonnesdorf waar we de vestingkerk bezoeken. 
 
7. Dag. Bazna-Sibiu –Boekarest 
‘s Morgens gaan we naar Hermannstadt (Sibiu) waar we met de nostalgische tram (kaastram) naar Rasinari rijden. Aansluitend stadswandeling. 
De cultuurhoofdstad van Europa in 2007 is een stad die in de loop van de geschiedenis een belangrijke wetenschappelijke en politieke rol heeft gespeeld in Transilvanië. De gebouwen aan de grote en kleine ring, het Brukenthalpaleis en de brug der leugens zijn maar een paar voorbeelden van architectonische monumenten die het hele stadsbeeld bepalen. Tijdens de stadswandeling zult u de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad leren kennen. 
( Evangelische Stadsparochiekerk, Brukenthalmuseum unz.) 
Na de middag rijden we naar Boekarest, waar we een diner hebben met folkloreprogramma in restaurant  Pescarus. 
 
8. Dag. Boekarest. Naar huis. 
Voor de middag maken we een stadsrondrit in de Roemeense hoofdstad. We bezoeken de Patriarchenkerk, zetel van de Roemeens Orthodoxe Patriarchen, het dorpsmuseum Dimitri Gusti met woningen uit alle delen van Roemenië. We maken een korte stop bij het Parlementspaleis, het tweede grootste gebouw ter wereld na het Pentagon. Op het plein van de revolutie zult u zich zeker de gebeurtenissen van 1989 herinneren. We rijden over de brede boulevards von Boekarest en gaan verder naar het vliegveld waar we afscheid nemen van onze Roemeense reisleider. Vlucht naar huis.
Price

      

Minimaal aantal personen 10 pax 15 pax 20 pax 25 pax 30 pax 35 pax 40 pax 45 pax
Prijs per persoon (Tweepersoons-kamer/halfp.) 485 € 390 € 345 € 330 € 320 € 305 € 285 € 275 €
Toeslag eenper-soonskamer 115 € 115 € 115 € 115 € 115 € 115 € 115 € 115 €
Entrees 35 € 35 € 35 € 35 € 35 € 35 € 35 € 35 €