Home > Vliegreizen > In het spoor van Dracula - 8 daagse vliegreis

In het spoor van Dracula - 8 daagse vliegreis


8
from
260 €
Itinerary
1. Dag. Boekarest – Predeal
Aankomst op het vliegveld van Boekarest, ontvangst door de Roemeense reisleider waarmee we het gebied van de Karpet binnen rijden. ‘s Avonds feestelijk diner met wijnproeven in restaurant  „Cabana trei brazi“.
 
2 Dag. Predeal – Bran – Brasov – Predeal
In de voormiddag bezoeken we  „Dracula burcht“ in Bran. De hooggelegen burcht, die rijk is aan torentjes en uitbouwseltjes, werd in de 14 de eeuw gebouwd en was voor de bewoners van het nabijgelegen Kronstadt (Brasov) een deel van de verdedigingsgordel tegen de Osmanen. De romantisch gelegen burcht, tussen de oorlogen in , residentie van de Roemeense Koningin Maria, is nu een museum.
We rijden verder naar Kronstad ( Brasov ). De stad werd in de 13 de eeuw door ridders van de Duitse Orde gesticht en was 400 jaar lang een  economisch en geestelijk centrum van de Siebenbürgener Sachsen, die tot de 19 de eeuw een meerderheid van de bevolking vormden. We maken een stadswandeling in het centrum waar we de belangrijkste bezienswaardigheden zullen zien: de zwarte kerk met het beukenhouten orgel, de historische binnenstad met stijlvolle laat middeleeuwse burgerhuizen, het Raadhuisplein, unieke steegjes, Katherinenpoort en de kleine verscholen Orthodoxe kerk buiten het centrum. 
 
3. Dag Predeal – Agnita – Bazna
‘s Morgens rijden we in westelijke richting en bezoeken we de vesting Fagaras, die in de 15 de eeuw door de Vorst Dracula veroverd werd. Daarna over Agnita/Agneteln naar Mediasch waar we de burchtkerk bezoeken. Een indrukwekkend herkenningsteken van de stad is de trompettertoren waar de Roemeense Vorst Vlad Tepes ( door Bram Stokers ook wel de horror figuur Dracula genoemd) toen hij door de Hongaarse Koning gevangen genomen werd, gevangen heeft gezeten.
 
4. Dag. Bazna – Sighisoara – Bazna
De dag van vandaag staat in het teken van de cultuur van Siebenbürger Sachsen. De burchtkerken van Siebenbürgen behoren tot de bekendste historische monumenten van  Siebenbürger Sachsen, die in het algemeen beter bewaard gebleven zijn als in andere delen van Europa en waardevolle getuigen zijn van de bouw van burchtkerken in het algemeen.
Na het ontbijt rijden we naar  Biertan (Birthälm), waar we de de grootste burchtkerk gaan bekijken. Hier was tot de 19 de eeuw ook de zetel van de Evangelische Bisschop van Siebenbürgen. Op het programma staat vervolgens Sighisoara  (Schässburg). Schäßburg is de mooiste en best bewaard gebleven middeleeuwse bouw in Gotische Renaissance en Barokstijl in dit deel van Europa. De grote dichtheid van architektuurmonumenten, openbare gebouwen, vestingsmuren, wachttorens en de woningen die tezamen het complex vormen, geven de burcht een aanblik van een uniek goed samengesteld gebouwencomplex van onschatbare historische waarde. Te bezichtigen hier zijn: de bergkerk, het geboortehuis van Dracula, de kerk van het vroegere Mariaklooster en de klokkentoren. 
Na de middag maken we een tocht met de paardenkoets van Bazna naar de burchtkerk Boian/Bonesdorf die eigendom van de Moldavische Vorst Stefan de Grote was. 
 
5. Dag. Bazna – Sibiu
Voor de middag verkennen we Hermannstad. De cultuurhoofdstad van Europa in 2007 is een stad die in de loop van de geschiedenis een belangrijke wetenschappelijke en politieke rol heeft gespeeld in Transilvanië. De gebouwen aan de grote en kleine ring, het Brukenthalpaleis en de brug der leugens zijn maar een paar voorbeelden van architectonische monumenten die het hele stadsbeeld bepalen. Tijdens de stadswandeling zult u de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad leren kennen. ( Evangelische Stadsparochiekerk, Brukenthalmuseum enz.) In de Evangelische kerk zien we de grafsteen van de zoon van Dracula, Mihnea de kwade. ‘s Avonds bezoeken we het glasikonenmuseum in Sibiel/Budenbach. Aansluitend een  traditioneel diner bij de bergboeren van Sibiel.
 
6. Dag. Sibiu – Poienari – Boekarest
Rit door het Alt-dal in Walachië. Korte stop bij het klooswter Cozia (14 de eeuw ) Dan verder naar de ruïne van de burcht Poenari van waaruit Vorst Dracula regeerde. Na de middag komen we in Boekarest aan. Feestelijk diner met folkloreprogramma in restaurant „Pescarus“.
 
7. Dag. Boekarest
Voor de middag rijden we naar Snagov. Verder met de boot over het meer naar het eiland Snagov. Hier kunnen we in het klooster Snagov het graf van Vorst Dracula zien. Ook kunnen we hier de ruïne van de gevangenis bezoeken. Na de middag is er een stadsrondrit in Boekarest met bezichtiging van het Dorpsmuseum, de Patriarchenkerk en het plein van het paleis van de Revolutie.  ‘s Avonds een typisch  Dracula diner in restaurant „Dracula“. 
 
8. Dag. Boekarest.Thuisreis. 
Voor de middag is er vrije tijd. Daarna gaan we naar het vliegveld en nemen afscheid van de reisleider. Vlucht naar huis.
Price

   

Minimum aantal personen 10 pax 15 pax 20 pax 25 pax 30 pax 35 pax 40 pax 45 pax
Prijs per persoon (Tweepersoons-kamer/halfp.) 390 € 335 € 305 € 295 € 285 € 275 € 265 € 260 €
Toeslag eenper-soonskamer 125 € 125 € 125 € 125 € 125 € 125 € 125 € 125 €
Entrees 30 € 30 € 30 € 30 € 30 € 30 € 30 € 30 €