Home > Busreizen > Het stroomgebied van de Donau & Walachije - 9 daagse busreis

Het stroomgebied van de Donau & Walachije - 9 daagse busreis


9
from
265 €
Itinerary
1. Dag. Tatabanya (Hongarije)
Overnachting in Tatabanya.Reis door Hongarije. Het reizen door het kleine land in centraal Europa is erg aantrekkelijk en heeft veel te bieden: burchten en kastelen getuigen van de wisselende geschiedenis van het land. Thermaa bronnen ontspringen bijna in iedere stad en de eindeloze Pusta begeleidt u gedurende de hele reis door het land.
 
2. Dag.Tatabanya-Timisoara
Aankomst bij de Hongaars-Roemeense grens, ontmoeting met de reisleider en verder reizen naar Timisoara. Voor het diner stadswandeling in Temeschwar. Hier bezoeken we o.a. de Rooms Katholieke Dom en de Orthodoxe Kathedraal. Timisoara, gelegen op de grens van drie landen: Roemenië, Hongarije en het voormalige Yoegoslavië, is een stad met westers karakter. U zult enthousiast zijn als u het Opera en het Domplein bezoekt. Het oudste plein van de stad, in barokstijl aangelegd wordt omringd door de Katholieke Dom, het barokkasteel, de Servisch Orthodoxe Vikariaat, de Servisch Orthodoxe Kathedraal van de Aartsbisschop en de Duitse school „Nikolaus Lenau“; men ziet er het standbeeld van de Drie-een-heid en de mineraalwaterbron. Niet ver van de stad bevindt zich één van de belangrijkste wijngaarden van Roemenië, Recas. Hier gaan we ‘s avonds feestelijk uit eten met wijn proeven erbij.
 
3. Dag. Timisoara-Orsova-Turnu Severin
In de voormiddag rijden we over Orsova naar Turnu Severin. Twee totaal verschillende streken; vanuit het afwisselende  Banater Bergland, door het uitgestrekte heuvellandschap Olteniens gaat het verder naar de Donaustad Drobeta Turnu Severin, genoemd naar de Romein Septimus Severin. Na de middag varen we met de boot naar de Katarakten.
 
4. Dag. Turnu Sverin-Ramnicu Valcea
Voor de middag bezoeken we het “ Museums van de ijzeren poort “.Verder bezichtigen we één van de oudste kloosters van Walachije, klooster Tismana. Er zijn in dit klooster kleine werkplaatsen waar tapijten geweven worden, typisch voor Walachije. Aansluitend rijden we naar Horezu. Deze plaats is een beroemd centrum voor handgemaakte keramiek. met heel karakteristieke eigenschappen. In de latere namiddag bezoeken we het klooster, het eerste en misschien wel het beste voorbeeld van "Brincoveanu-Stijl", die we later op veel plaatsen in Oost-Europa zullen terug vinden.
 
5. Dag. Ramnicu Valcea-Boekarest
Vandaag maken we kennis met de Roemeense hoofdstad Boekarest.  Hier bezoeken we de Patriarchenkerk, zetel van het hoofd van de Roemeens Orthodoxe kerk, het Parlementsgebouw, het tweede grootstste gebouw ter wereld. Op het plein van de revolutie wordt u herinnerd aan de gebeurtenissen van december 1989. Via de brede straten van de hoofdstad bereiken we het openluchtmuseum Dimitrie Gusti, waar we de huizen uit alle streken van Roemenië kunnen bewonderen. ‘s Avonds feestelijk diner met folkloreprogramma in restaurant  „Pescarus“.
 
6. Dag. Boekarest-Predeal
Voor de middag bezoeken we het Peles-Kasteel, de zomerresidentie van de Koninklijke Familie. In 1866 kwam de eerste Koning uit het Hohenzollern geslacht naar Roemenië en die besloot in Sinaia aan de oever van de Pelesrivier een kasteel te bouwen. In de stijl van de Duitse Renaissance,zodat hij een herinnering had aan zijn Vaderland. Niet ver weg ligt het klooster Sinaia, dat door orthodoxe monniken, die van het Sinai schiereiland kwamen, gebouwd werd. We gaan verder tot Bran, waar we de z.g. Dracula burcht zullen bezoeken (Toerzburcht) de eigenlijke Ridderburcht uit de 14 de eeuw. In de late namiddag bereiken we de hoogstgelegen stad van Roemenië (1200 m).
 
7. Dag. Predeal-Brasov-Sibiu
We beginnen de dag met een stadswandeling in Brasov (Kronstadt). De stad werd in de 13 de eeuw door ridders van de Duitse Orde gesticht en was 400 jaar lang een economisch en geestelijk centrum van de Siebenbürgener Sachsen, die tot de 19 de eeuw een meerderheid van de bevolking vormden. Stadswandeling in het centrum waar we de belangrijkste bezienswaardigheden zullen zien: de zwarte kerk met het beukenhouten orgel, de historische binnenstad met stijlvolle laatmiddeleeuwse burgerhuizen, het Raadhuisplein, unieke steegjes, Katherinenpoort en de kleine verscholen Orthodoxe kerk buiten het centrum. Vervolgens rijden we door de Fogaraschstreek naar Hermannstadt. ( Sibiu ) De cultuurhoofdstad van Europa in 2007, is een stad die in de loop van de geschiedenis een belangrijke economische, wetenschappelijke en politieke rol in Transilvanië heefd gespeeld. De gebouwen aan de grote en kleine ring, het „ Brukenthal “ paleis en de brug der leugens zijn slechts een paar architectonische voorbeelden die het stadsbeeld bepalen. Tijdens de stadswandeling zult u kennismaken met alle belangrijke bezienswaardigheden van de stad. ‘s Avonds is er een feestelijk diner met folkloreprogramma.
 
8. Dag. Sibiu –Arad-Tatabanya (Hongarije)
Vandaag nemen we afscheid van Roemenië, en rijden we door Sebes (Mühlbach), Deva en  Arad naar Tatabanya.
 
9. Dag Terug naar huis.