Home > Busreizen > Grote rondreis door Roemenië - 12 daagse busreis

Grote rondreis door Roemenië - 12 daagse busreis


12
from
360 €
Itinerary
1. Dag. Overnachting Tatabanya (Hongarije)
Overnachting in Tatabanya.Reis door Hongarije. Het reizen door het kleine land in centraal Europa is erg aantrekkelijk en heeft veel te bieden: burchten en kastelen getuigen van de wisselende geschiedenis van het land. Thermaalbronnen ontspringen bijna in iedere stad en de eindeloze Pusta begeleidt u gedurende de hele reis door het land.
 
2. Dag. Tatabanya-Satu Mare
Aankomst bij de Hongaars Roemeense grens bij Petea, waarna we verder rijden naar Satu Mare. Voor het diner maken we een kleine verkenningswandeling in de stad van de Sathmarer Schwaben.
 
3. Dag. Satu Mare- Sapanta-Radauti
Na het ontbijt rijden we in oostelijke richting en komen we in het Maramures gebied. In de dorpen lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan en we gaan een wereld binnen van tradities en legenden. Eerst komen we aan in Sapanta. Het plaatsje dankt zijn grote bekendheid aan de in fel bont gekleurde kruisen op het " Blije kerkhof ". De bewoners van dit dorp hebben voor alle gestorvenen een leuk gedicht met woordspelingen over gebeurtenissen uit het leven. We gaan verder door het dal van de Iza. Overal zie je rijk versierde houten poorten en kleine kerkjes. We bezoeken de houten kerk van Bogdan Voda. Later op de middag maken we kennis met het klooster Sucevita.
 
4. Dag.  Tocht langs kloosters
Vandaag besteden we geheel aan de Moldauer kloosters. Voor de middag bezoeken we het klooster van Radauti,  klooster Bogdana genoemd, een basiliek zonder toren met grafmonumenten van Moldauer Vorsten. De oudste kerkgebouwen van Bukowina werden tot wereldcultuurgoed aangewezen en maken grote indruk op iedere bezoeker met hun kleurrijke fresco‘s en bonte schilderingen. Verder bezoeken we het klooster "Moldovita". Karakteristiek is de dominante goud gele kleur van de fresco‘s. In de namiddag staat het klooster Voronet, ook wel de „Sixtijnse Kapel“ van Roemenië genoemd, op het programma. Het klooster werd beroemd door  zijn grondkleur, een met gemalen Lapis Lazuli aangelengde intens azuurblaue  kleu.Verder bezoeken we ook nog het klooster Humor.
 
5. Dag. Radauti-Targu Mures-Bazna
Over de Tihuta pas verlaten we het Moldaugebied en rijden naar Siebenbürgen. Korte stop in Bistrita, een voormalige beroemde handelsstad van de Siebenbürger Sachsen, om de Evangelische kerk te zien. Verder gaat het door Reghin naar Targu Mures. Hier maken we een wandeling door het stadscentrum, met een bezoek aan het Cultuurpaleis en de grootste Orthodoxe kerk van Transilvanië. In de late namiddag komen we in het kuuroord Bazna aan.
 
6. Dag. Bazna-Sighisoara-Brasov-Predeal
‘s Morgens rijden we naar Sighisoara  (Schässburg). Schäßburg is de mooiste en best bewaard gebleven middeleeuwse bouw in Gotische Renaissance en Barokstijl in dit deel van Europa. De grote dichtheid van architektuurmonumenten, openbare gebouwen, vestingsmuren, wachttorens en de woningen die tezamen het complex vormen, geven de burcht een aanblik van een uniek goed samengesteld gebouwencomplex van onschatbare historische waarde. Te bezichtigen hier zijn: de bergkerk, het geboortehuis van Dracula, de kerk van het vroegere Mariaklooster en de klokkentoren.
Na de middag leren we de hoofdstad van Burzenland, Kronstad kennen.
De stad wird in de 13 de eeuw door ridders van de Duitse Orde gesticht en was 400 jaar lang een economisch en geestelijk centrum van de Siebenbürgener Sachsen, die tot de 19 de eeuw een meerderheid van de bevolking vormden. We maken een stadswandeling in het centrum waar we de belangrijkste bezienswaardigheden zullen zien: de zwarte kerk met het beukenhouten orgel, de historische binnenstad met stijlvolle laat middeleeuwse burgerhuizen, het Raadhuisplein, unieke steegjes, Katherinenpoort en de kleine verscholen Orthodoxe kerk buiten het centrum. Vervolgens rijden we door de Fogaraschstreek naar Hermannstadt. ( Sibiu ) De cultuurhoofdstad van Europa in 2007, is een stad, die in de loop van de geschiedenis een belangrijke economische, wetenschappelijke en politieke rol in Transilvanië heefd gespeeld. De gebouwen aan de grote en kleine ring, het „ Brukenthal “ paleis en de brug der leugens zijn slechts een paar architectonische voorbeelden die het stadsbeeld bepalen. Tijdens de stadswandeling zult u kennismaken met alle belangrijke bezienswaardigheden van de stad.  
Vervolgens rijden we verder naar Predeal.
 
7. Dag. Predeal-Tulcea
‘s Morgens rijden we richting Tulcea. Via Ploiesti, Urziceni en de brug over de Harsova bereiken we de toegang tot de Donaudelta. In noordelijke richting van de Roemeense Zwartezeekust ligt de Donaudelta, een uniek natuurparadijs, dat vanuit Tulcea goed te bereiken is. In Tulcea bevindt zich ook het Delta museum waar we al de eerste indrukken over dit gebied kunnen opdoen. 
 
8. Dag. Donaudelta
Voor de middag zullen we een boottocht maken. We verlaten de haven van Tulcea en varen op het hoofdkanaal Sulina,tot we de zijkanalen van de Donau bereiken. We varen verder overhet kanaal Meile 36 tot het Nebunu meer, één van de beschermde natuurgebieden van de Donaudelta. Talrijke vogels, meer dan 1200 boom en plantensoorten, maar ook een unieke pelikaankolonie komen in dit gebied voor. Het is een betoverend gebied met een bijna onberoerde fauna und flora. We dineren aan boord van het schip. We kunnen dit unieke ecosysteem met zijn 18 reservaten, de verscheidenheid aan vogels en de volledige stilte vanuit de boot meemaken.
 
9. Dag. Tulcea-Constanta –Boekarest
‘s Morgens rijden we naar Constanta. In de binnenstad van Tomis, bezoeken we het archeologisch museum en de Peter en Paul Kathedraal. Vervolgens maken we we een wandeling over de promenade naar het casino. De namiddag brengen we in de hoofdstad Boekarest door. We bezichtigen de Patriarchenkerk, zetel van het Hoofd van de Roemeens Orthodoxen, fotostop bij het Parlementspaleis, het tweede grootste gebouw ter wereld. Op het plein van de revolutie wordt u herinnerd aan de gebeurtenissen van december 1989. Via de brede straten van de hoofdstad bereiken we het openluchtmuseum Dimitrie Gusti, waar we de huizen uit alle streken van Roemenië kunnen bewonderen. ‘s Avonds feestelijk diner met folkloreprogramma in restaurant  „Pescarus“.
 
10. Dag. Boekarest –Sibiu
‘s Morgens rijden we in noordelijke richting. Stop bij het klooster Cozia, één van de oudste kloosters van Roemenië. Dan verder door het schilderachtige Oltdal, over de rode pas, waar vroeger de grens tussen Siebenbürgen en Walachië was. Na de middag maken we een stadswandeling in Sibiu. ( Hermannstadt). De cultuurhoofdstad van Europa in 2007 is een stad die in de loop van de geschiedenis een belangrijke economische, wetenschappelijke en politieke rol in Transilvanië heefd gespeeld. De gebouwen aan de grote en kleine ring, het „ Brukenthal “ paleis en de brug der leugens zijn slechts een paar architectonische voorbeelden die het stadsbeeld bepalen. Tijdens de stadswandeling bezoeken we Evangelische stadsparochiekerk.
 
11. Dag. Sibiu-Tatabanya (Hongarije)
Vandaag nemen we afscheid van Roemenië, en rijden we door Sebes (Mühlbach), Deva en Arad naar Tatabanya.

 

12. Dag. Terug naar huis