Home > Agrarische vakanties > Fietstoer door Transylvanie / 10 daagse vliegreis

Fietstoer door Transylvanie / 10 daagse vliegreis


10
from
445 €

 

 
Itinerary

 Dag 1. Thuisland – Boekarest: H. Ramada Nord 4*(www.ramadanorth.ro)

Aankomst op Otopeni vliegveld /Boekarest na middernacht, waar u ontvangen wordt door uw gids, transfer naar het hotel.
 
Dag 2. Boekarest - Sibiu – Moardas – Mosna – Medias: Pension Vila Flora 3*     (www.vila-flora.ro)
In de morgen fietsen we door Daia en Rosia naar Vurpar. In al deze drie dorpen kunt u de oude Saksische kerken bewonderen evenals de architectuur van de traditionele huizen. Het is 26 km van Sibiu naar Vurpar. U komt door Ghijasa de Jos, Ghijasa de Sus, Metis, Ravasel naar Moardas. Het belangrijkste doel van het tweede deel is de kerkburcht in Moardas. Deze kerk is gebouwd in1400. Van Vurpar naar Moardas is het ongeveer 23 km. Het laatste deel van vandaag is door Alma Vii naar Mosna, vanaf Moardas naar Mosna is het nog 6 km.

Dag 3. Mosna – Biertan – Sighisoara: H. Poenita 3* (www.poenita.ro)
In de morgen bezoekt u de kerkburcht in Mosna. Het is een goed onderhouden locatie. De kerk is gebouwd door een bouwer en metselaar uit Sibiu, Andreas Lapicida, aan het einde van de 15e eeuw. Na uw bezoek aan de kerk gaat u naar Nemsa, in Nemsa is een Saksisch keramiek centrum. De gotische hal is gebouwd in de 14e eeuw. In het koor vond men in 1920 muurkronen uit de 15e eeuw. De ronde muur en de oude klokkentoren is ondergewaardeerd, dus werd er een nieuwe klokkentoren gebouwd. Nemsa was het centrum van de Saksische pottenbakkerij/ Nemsa Keramiek. Hierna gaan we richting Richis en Biertan. In het dorp Biertan staat een van de grootste kerkburchten van Transylvanië/Zevenburgen. De kerkburcht werd in 1993 het eerste werelderfgoed van UNESCO in Transylvanië, van dit type. Daarna gaat de tocht door via Saros naar Sighisoara.
 
Dag 4. Sighisoara – Cloasterf – Saschiz – Archita – Daia – Sighisoara: H. Poenita 3*
 
Dag 5. Sighisoara – Dumbraveni – Dirlos – Bazna: Pension Casa Bazna 3* (www.casabazna.ro)
In de morgen bezoekt u Sighisoara in de stad met de de Klokkentoren, het Geboortehuis van Dracula en de Bergkerk. Daarna gaan we naar Dumbraveni, Alma, Darlos en Medias. We maken een stop bij de St Margareta kerk in Medias. Dan gaan we door naar Bazna. 
 
Dag 6. Bazna – Boian – Cetatea de Balta – Blaj – Tapu – Copsa Mica – Medias – Bazna: Pension Casa Bazna 3*
In de morgen gaan we naar de kerkburcht in Boian, uit 1400, omringd met een verdedigingsmuur uit 1500. Wat ongewoon is voor deze Evangelische kerk zijn de orthodoxe symbolen zoals de hoekstenen met versieringen van kroonlijsten en het wapenschild van de Moldavische prins Stefan de Grote. We gaan verder naar de burcht in Balta, bekend van het Bethlen Haller kasteel, Blaj, Tapu en Copsa Mica. Geniet van deze gelegenheid om het authentieke Transylvanië te ervaren. 

Dag 7. Bazna – Ocna Sibiului – Sibiel: Pension Sibiel 3* (https://sibiel.eu/) 
In de morgen gaan we via Cistei, Colibi, Secasel, Rosia de Secas, Paucc, Alamor, Mandra naar Ocna Sibiului. Ocna Sibiului werd voor het eerst bekend in de 13e eeuw. De kerk in het midden omringd door de muren was ooit gebouwd als een Romeinse kerk in de 13e eeuw, tijdens de 15e eeuw veranderde deze in een gotische kerk. Na de reformatie werd deze gebruikt door de Evangelische Saksen en de calvinistische hongaren. U gaat verder via Sura Mica, Rusciori, Cristian, Orlat tot aan Sibiel, uw bestemming van vandaag.
 
Dag 8. Sibiel – Boekarest: H Ramada North 4*
In de morgen gaat u naar Sibiu, tijdens een stadstoer bezoekt u het grote en kleine plein, de Leugenbrug en de Evangelische kerk in deze historische stad. Daarna gaan we richting de Olt vallei. We stoppen kort bij het Cozia klooste. Laat in de middag arriveren we in Boekarest. In de avond heeft u een feestelijke maaltijd omringd met folklore in het Pescarus restaurant. 
 
Dag 9. Boekarest: H. Ramada North 4*
Stadstoer door de stad. In de namiddag vrije tijd. 
 
Dag 10. Boekarest – thuisland 
In de morgen heeft u een wandeling door Boekarest met een bezoek aan de Patriarchenkerk, de zetel van de Roemeense orthodoxe kerk, Parlementsgebouw, Dorpsmuseum. Daarna transfer naar het vliegtuig, de gids neemt afscheid van u en u vliegt naar huis. 
Price

 

 

Minimum aantal personen

2 pers

5 pers

8 pers

11 pers

14 pers

Prijs per persoon

1055 €

610 €

525 €

475 €

445 €

Single toeslag

135 €

135 €

135 €

135 €

135 €

Entree toeslag

35 €

35 €

35 €

35 €

35 €