Home > Indrukwekkende reizen > Fietsreizen Siebenbürgen - 8 daagse vliegreis

Fietsreizen Siebenbürgen - 8 daagse vliegreis


8
from
295 €
Itinerary
1. Dag. Boekarest – Hermannstadt (Sibiu)
Aankomst op het vlieveld van Boekarest( Otopeni) , ontvangst door de reisleider waarna we verder gaan richting Siebenbürgen. 
 
2. Dag. Sibiu – Moardas – Mosna 
Voor de middag fietsen we over Daia (Thalheim), Rosia (Rothberg) naar Vurpar (Burgberg). In alle drie de dorpen kunnen we nog de oude kerken van de Sachsen bewonderen. Van Hermannstadt tot Vurpar zijn het ongeveer 26 Km. Dan fietsen we verder over Ghijasa de Jos, Ghijasa de Sus, Metis (Martinsdorf), Ravasel (Rosch) naar Moardas (Mardisch). De belangrijkste bezienswaardigheid op het tweede deel van onze route is de burchtkerk van Mardisch, gebouwd in het jaar 1400. Van Vurpar naar Moardas zijn ongeveer 23 Km. De laatste etappe van vandaag gaat over Alma Vii (Almen) naar Mosna (Meschen) ons einddoel voor vandaag. Van Moardas naar Mosna zijn ongeveer 6 Km. Halfpension in de Evangelische Pastorie in Meschen.
 
3. Dag. Mosna – Biertan – Sighisoara 
Voor de middag bezichtiging van de burchtkerk van Meschen. Het is een goed bewaard gebleven kerkburcht midden in het dorp. De kerk is ontworpen en gebouwd door Andreas Lapicida (Eind van de 15 de eeuw) uit Hermanstad. Na het bezoek gaan we verder naar Nemsa (Nimesch). Bezichtiging van de burchtkerk. De gotische Zaalkerk wird in de 14 de eeuw gebouwd. In het Priesterkoor werden in 1920 gotische fresco’s uit de 15de eeuw ontdekt. De ringmuren en een oude klokkentoren werden in de 19 de eeuw afgebroken en er werd een nieuwe klokkentoren gebouwd. Nimesch is het centrum van de Sachsische pottenbakkerij (“Nimescher keramiek”). We gaan verder over Richis (Reichesdorf) naar Biertan (Birthälm). Birthälm is een van de grootste burchtkerken  in Siebenbürgen en dus een must om die te bezoeken. De Kerkburcht werd in 1993 als eerste bouwwerk in zijn soort in Siebenbürgen in de UNESCO lijst voor wereldcultuur erfgoederen opgenomen. Vervolgens gaan we verder over Saros pe Tarnave (Scharosch) tot aan de hoofdweg en dan naar Sighisoara (Schäßburg). 
 
4. Dag. Sighisoara – Dumbraveni – Dirlos – Bazna 
Voor de middag stadswandeling in Schäßburg. Bezichtiging van de klokkentoren, het geboortehuis van Dracula en de Bergkerk. Daarna gaan we verder over Dumbraveni (Elisabethstadt), Alma (Almaschken), Darlos (Durles) naar Medias (Mediasch). We maken een stop bij de Evangelische Margarethenkerk in Mediasch. Verder naar Bazna (Baaßen). 
 
5. Dag. Bazna – Tirnaveni – Cetatea de Balta – Boian – Bazna
Voor de middag bezichtiging van de burchtkerk in Baaßen. De laat gotische kerk met drie verdedigingsgordels boven het Koor biedt binnen in van alles interessants te zien. De kerk heeft een hoge ringmuur, een torenpoort met een verdedigingsring, een bastion. We gaan verder over Blajel (Kleinblasendorf), Tirnaveni (Sankt Martin) en Cetatea de Balta (Kokelburg). In Cetatea de Balta is een bezoek aan de gereformeerde kerk de moeite waard. De kerk stamt uit de 13de eeuw en naast Romaanse elementen is er ook de gotische stijl. De muurfresco’s binnen in de kerk zijn van de 14 de eeuw. Vervolgens gaan we over Boian (Bonnesdorf) weer terug naar Bazna. 
 
6. Dag. Bazna – Ocna Sibiului – Sibiel
Voor de middag fietsen we over Cistei, Colibi, Secasel (Heidendorf), Rosia de Secas (Rothkirch), Pauca (Törnen), Alamor (Mildenberg), Mandra naar Ocna Sibiului (Salzburg). Salzburg wordt pas in 13 de eeuw in de geschiedschrijving genoemd. De kerk met de ovale ringmuur in het centrum van het dorp, als Romaanse Basiliek in de 13 de eeuw gebouwd en in de 15 de eeuw in gotische stijl omgebouwd werd na de Reformatie door Evangelische Sachsen en Calvinistische Hongaren gemeenschappelijk gebruikt. We gaan verder over Sura Mica (Kleinscheuern), Rusciori (Reußdörfchen), Cristian (Großau) naar  Orlat bis Sibiel, de bestemming van vandaag. 
 
7. Dag. Sibiel – Boekarest
Voor de middag gaan we naar Sibiu (Hermannstadt). Wandeling in Sibiu met bezichtiging van de grote en kleine Ring, de brug der leugens en de Evangelische Kathedraal in de binnenstad. Aansluitend gaan we in zuidelijke richting, door het Oltdal. Korte stop bij het klooster Cozia (een van de oudste kloosters van Roemenië). In de late namiddag komen we in Boekarest aan.
‘s Avonds feestelijk diner met folkloreprogramma in restaurant  Pescarus. Halfpension in 3 * hotel Elizeu.
 
8. Dag. Boekarest. Naar huis 
Voor de middag rondrit in Boekarest met bezichtiging van de Patriarchenkerk ( Zetel van de Roemeens Orthodoxe Patriarchen), het parlementspaleis ( tweede grootste gebouw ter wereld na het Pentagon ) en het Dorpsmuseum. Aansluitend gaan we naar het vliegveld en nemen afscheid van de Roemeense reisleider. Vlucht naar huis.
Price

      

Minimaal aantal personen 5 pax 8 pax 11 pax 14 pax 17 pax 20 pax
Prijs per persoon (Tweepersoons-kamer/halfp.) 495 € 420 € 370 € 340 € 315 € 295 €
Toeslag eenper-soonskamer 95 € 95 € 95 € 95 € 95 € 95 €
Entrees 25 € 25 € 25 € 25 € 25 € 25 €