Home > Indrukwekkende reizen > De Burchtkerken van Siebenbürgen - 8 daagse vliegreis

De Burchtkerken van Siebenbürgen - 8 daagse vliegreis


8
from
245 €
Itinerary

 1. Dag. Boekarest-Ramnicu Valcea

Aankomst op het vliegveld van Boekarest, ontvangst door de reisleider waarna we naar de hoofdstad van Roemenië gaan. Na het eerste deel van de stadsrondrit in Boekarest gaan we verder naar Ramnicul Valcea. Overnachting in Ramnicu Valcea. 
 
2. Dag.  Ramnicul Valcea-Sibiu 
Voor de middag gaan we naar Sibiu. Deze stad is een van de oudste en mooiste steden van  Siebenbürgen. Al in de 12 de eeuw gesticht door de Duitse Kolonisten, later Siebenbürger Sachsen genoemd, was Sibiu een van de belangrijkste handelssteden van Siebenbürgen. Sibiu was in 2007 Cultuurhoofdstad van Europa. Dit was de aanleiding om een groot deel van de binnenstad te renoveren. De wandeling brengt ons naar de grote en kleine Ring. Over de brug der leugens bereiken we de Evangelische Stadsparochiekerk en dan de Orthodoxe Kathedraal (één van de grootste in Siebenbürgen). Tijdens de aansluitende vrije tijd kunt u zelf veel meer mooie plekken ontdekken. Direct na de middag gaan we naar het Dorpsmuseum, het grootste openluchtmuseum van Roemenië. Tijdens de individuele wandeling maakt u kennis met het boerenleven in Roemenië. Daarna gaan we verder naar Sibiel, een klein Roemeens dorp in de buurt van Sibiu. Hier zullen we een typisch Roemeens eten met jenever en wijn bij een boerenfamilie meemaken. Overnachting in  Bazna.
 
3. Dag. Sibiu – Seica Mare – Seica Mica – Agarbiciu – Medias-Bazna (Wandeling ca. 4,5uur ) 
Siebenbürgen is ook bekend door  de geweldige burchtkerken en verdedigingswerken die de Sachsen gebouwd hebben. Een paar daarvan zullen we de komende dagen bezoeken. Ook ontdekken we het prachtige landschap als we korte en wat langere wandelingen gaan maken. Na het ontbijt vertrekken we met de bus naar Seica Mare (Marktschelken). Hier bezoeken we de burchtkerk. In het jaar 1300 werd de torenloze, romaanse kerk  St.Martin uit Seica Mare gebouwd. In de 16 de eeuw werd de kerk door de bouw van een verdedigingsgedeelte veranderd in een burchtkerk. Van hieruit begint de wandeling naar Seica Mica (Kleinschelken), een wandeling van ongeveer 1,5 uur. In Seica Mica aangekomen, zullen we ook hier de plaatselijke Burchtkerk bezoeken. Daarna begint de tweede wandeling naar Agarbiciu (Arbegen). Deze wandeling duurt  ongeveer 3 uur en gaat door een erg mooi landschap. In Agarbiciu aangekomen gaan we met de bus naar ons overnachtingsadres. Diner en overnachting in Bazna.
 
4. Dag. Bazna – Valea Viilor – Soala – Motis – Bazna (Wandeling ca. 5,5uur ) 
Voor de middag rijden we naar Valea Viilor (Wurmloch). We beginnen de dag met het bezoeken van de plaatselijke burchtkerk. Het gaat hier om de grootste burchtkerk van Siebenbürgen. Van hieruit begint de eerste wandeling van vandaag richting Soala (Schaal. Duur ongeveer  1,5 uur). In Soala bezichtigen we de burchtkerk.  Binnen in de kerk zijn kleine musea waar traditionele Sachsische kleding en huishoudelijke artikelen te zien zijn. Middagpauze in een voormalige pastorie. De tweede wandeling brengt ons naar Motis (Mortesdorf), een wat langere (ca. 4 uur ) maar landschappelijk een prachtige wandeling. In Motis aangekomen zullen we ook hier de plaatselijke Saksische burchtkerk uit de 15 de eeuw bezoeken. We rijden terug naar Medias. Diner en overnachting.
 
5. Dag. Bazna – Ighisu Nou – Mosna – Nemsa – Bazna (Wandeling ca. 4 uur ) 
Na het ontbijt gaan we met de bus naar Ighisu Nou (Eibesdorf). Bezoek aan de Duitse burchtkerk die tussen de 14 de en  15 de eeuw gebouwd werd. Daarna gaan we te voet verder naar Mosna (Meschen, ongeveer 2,5 uur). De kerkburcht is een van de mooiste in Siebenbürgen. In de kerk bevinden zich  opmerkelijke plastieken, in het bijzonder  de deur van de Sacristie en een erg hoog Tabernakel, welk door een zoon van de beroemde Veit Stoss gemaakt zou zijn. Ook hier zullen we in de pastorie middagpauze maken. Dan wandeling (ongeveer 1,5 uur) naar Nemsa (Nimesch). De burchtkerk (14 de -16 de eeuw) heeft een vrijstaande nieuw gotische klokkentoren, die in het jaar 1869 gebouwd werd. We gaan terug met de bus naar Bazna. Diner en overnachting.
 
6. Dag. Bazna – Atel – Richis – Biertan – Bazna (wandeling ca. 2,5 uur) 
Na het ontbijt gaan we met de bus naar Atel (Hetzeldorf). Ook al zijn  de binnenste van de twee voormalige verdedigingsmuren en de Noordtoren er niet meer, toch is  een bezoek aan de burchtkerk meer dan de moeite waard. Van hieruit begint de wandeling naar Richis (Reichesdorf,  ongeveer 2,5 uur). Het bouwen is hier in de 14de eeuw begonnen en pas in de 16 de eeuw was men klaar er mee. We komen in Biertan ( Birhälm ), daar staat de grootste kerkburcht van Siebenbürgen. Drie verdedigigsmuren staan er rond de voormalige zetel van de Evangelische Bisschop van Siebenbürgen. Het grootste vleugelaltaar van Siebenbürgen en ook een zeer interessante Sacristiedeur zullen we hier te zien krijgen. We gaan met de bus terug naar Bazna . Diner en overnachting.
 
7. Dag. Bazna – Sighisoara – Brasov - Boekarest 
Voor de middag bezoeken we de enigste nog bewoonde Middeleeuwse burcht van Europa. In Sighisoara (Schässburg) zien we tijdens de rondwandeling de klokkentoren, het geboortehuis van Dracula en de bergkerk. Daarna rijden we naar Brasov (Kronstadt). Stadswandeling met bezichtiging van de Zwarte kerk, het oude Stadhuis en de Orthodoxe kerk in de binnenstad. Na de middag komen we in de hoofdstad van Roemenië aan. Feestelijk diner met folkloreprogramma in een typisch Roemeens restaurant. 
 
8 Dag. Boekarest.Naar huis
‘s Morgens, het tweede deel van de stadsrondrit in Boekarest met bezoeken aan het Dorpsmuseum en de Patriarchenkerk. Daarna gaan we naar het vliegveld, nemen we afscheid van de reisleider en vliegen we terug naar huis.
Price

       

Minimaal aantal personen 5 pax 10 pax 15 pax 20 pax 25 pax 30 pax 35 pax 40 pax
Prijs per persoon (Tweepersoons-kamer/halfp.) 435 € 315 € 305 € 290 € 275 € 260 € 250 € 245 €
Toeslag eenper-soonskamer 105 € 105 € 105 € 105 € 105 € 105 € 105 € 105 €
Entrees 25 € 25 € 25 € 25 € 25 € 25 € 25 € 25 €