Home > Agrarische vakanties > Agrarische reis Roemenië – Moldavië

Agrarische reis Roemenië – Moldavië


9
from
515 €
Itinerary

  Dag 1. Thuisland – Boekarest : H. Ramada Parc 4*

Aankomst in Boekarest , u ontmoet hier uw reisleider en u start direct met de bezichtiging van het bedrijf Agroservice Mariuta ( 5000ha grond en 800 st Holstsein rundvee ) Daarna rijden we naar het hotel, daar kunt u inchecken in uw kamer. In restaurant Pescarus heeft u diner omringd met folklore. Overnachting
 
Dag 2. Boekarest – Tulcea : H. Esplanada 4*
Na het ontbijt maken een stadstoer door Boekarest met bezichtiging van het Dorpsmuseum, de Patriarchenkerk, en het Parlementspaleis. In het Dorpsmuseum ontdekt u traditionele gebouwen en objecten uit het hele land, verzameld en weer opgebouwd. Het Parlementspaleis is het tweede grootste gebouw van de wereld na het Pentagon. Dit gebouw is ontstaan na het ontwerp van de Roemeense regerende staatspresident en dictator Nicolae Ceausescu. In de namiddag rijden we naar Tulcea en bezoeken mogelijk het Nalba bedrijf, met akkerbouw en veeteelt. Avondeten en overnachting. 
 
Dag 3. Tulcea – Macin – Iasi : H. Ramada 4*
De dag begint met een boottocht door de Donaudelata met de MS Karpaten Princess vanaf Tulcea tot aan het pelikanen reservaat bij het Nebunumeer. Talrijke vogels, honderden boom en plantensoorten vindt u in deze pelikanen kolonie, waar ze thuis horen. Verwonder u over de ongerepte fauna en flora dichtbij de Zwarte zee. Aansluitend hierop rijden we richting Iasi. Onderweg bezoeken we de wijngebied Macin. Hier is ook een wijnproeverij met snacks in Crama Regala/koninklijke wijnkelder. Avondeten en overnachting.

Dag 4. Iasi – Drochia /Moldavië – Iasi : H. Ramada 4*
Vandaag gaan we de grens over naar Moldavië en bezoeken daar de suikerbietenfabriek in Drochia. Een bezoek aan de suikerfabriek en biogasinstallatie is het plan. U krijgt een  rondleiding door het akkerbouwgebied van de suikerbieten van 7000ha. In de namiddag rijden we terug naar Roemenië. Avondeten en overnachting zoals gisteren. 

Dag 5 Iasi – Piatra Neamt – Kl Humor – Kl Voronet – Gura Humorului H.  Best Western 4*
In de voormiddag rijden we richting Piatra Neamt naar het Almos bedrijf ( agrarische produktie en zaadvermenigvuldiging ). In de namiddag bezoeken we het klooster Humor en Voronet. Het laatste klooster is bekend vanwege de basisverf uit gemalen lapis, intens blauw.
 
Dag 6 Gura Humorului – Tihuta Pass – Bistrita – Sighisoara : H. Mercure 4*
Vandaag bezoekt u een typisch bergbedrijf. Afhankelijk van de grote van de groep organiseren we hier een tocht met paard en wagen. Daarna rijden we door het Karpaten landschap via de Tihuta pas met een fotostop bij hotel Castel Dracula.We gaan naar de stad Bistrita/Bistritz in Zevenburgen. Na een korte stop rijden we verder naar Sighisoara. Avondeten en overnachting.  
 
Dag 7 Sighisoara – Bazna – Apold – Sibiel – Sibiu : H. Mercure 4*
In de voormidag rijden we met paard en wagen naar Bazna met de kerkburcht. Daarna gaan we via Alba Iulia met een stadstoer naar de wijnkelder Apold met een wijnproeverij. Ook bezoeken we het Ikonen-glasmuseum in Sibiel. Avondeten in de bergen bij de boeren. 
 
Dag 8. Sibiu – Sambata de Jos – Bran – Predeal : H. Piemonte 4*
In de voormiddag stadstoer door Sibiu. Daarna bezoeken we de Lippizanen stoeterij in Sambata. In de namiddag ontdekken we de burcht in Bran, ook wel bekend als Dracula kasteel.
 
Dag 9. Predeal – Azuga – Sinaia – Boekerast – Thuisland
In de voormiddag bezoeken we de koninklijke wijnkelder Azuga met champagne proeverij. We maken een korte stop bij het Peles kasteel, de zomerresidentie van de Roemeense koninklijke familie van Hohenzollern. Transfer naar vlieghaven en terugvlucht naar huis. 

 

Price

Minimum aantal personen

10

15

20

25

30

35

40

45

Prijs per persoon

810 €

685 €

620 €

585 €

560 €

545 €

530 €

515 €

Single toeslag

125 €

125 €

125 €

125 €

125 €

125 €

125 €

125 €

Entree toeslag

45 €

45 €

45 €

45€

45 €

45 €

45 €

45 €